Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
13.05.2018 02:00

Rozhodnutie ponechať školu v Šulekove bolo podľa primátora správne


Ilustračná snímka


Ponechať a nezatvoriť základnú školu (ZŠ) v Šulekove, miestnej časti Hlohovca, sa ukázalo podľa primátora mesta Miroslava Kollára ako správne rozhodnutie mestského zastupiteľstva.


Po dvoch rokoch, keď prišlo k výmene na poste riaditeľa, sa nielen počet žiakov zapísaných do prvého ročníka viac ako zdvojnásobil, ale ZŠ Vilka Šuleka sa stala aj podpornou školou pre projekt Rady Európy Inclusive Schools (Inkluzívne školy).       

"Veril som v pozitívny vývoj na tejto našej škole, ale nečakal som, že to bude až tak rýchlo," konštatoval Kollár. Školy v obciach podľa jeho slov neplnia len vzdelávaciu funkciu, ale bývajú aj centrom kultúry či spoločenského života, preto tam patria a preto zostala aj tá v Šulekove.       

Popri dvoch, ako primátor zhodnotil, dobrých správach má ZŠ aj ďalšiu. Získala finančnú podporu ministerstva školstva vo výške 108.000 eur, a tak môže od septembra tohto roku zamestnať dvoch asistentov učiteľa a jedného špeciálneho pedagóga. "To škole vzhľadom na jej štruktúru veľmi pomôže," konštatoval Kollár. V súčasnosti tieto posily pedagogického zboru hľadajú inzerátom.       

"Do prvého ročníka sa nám zapísalo 23 žiakov, predtým to bývalo okolo 10 - 11," uviedla pre TASR zástupkyňa riaditeľky ZŠ v Šulekove Anna Bačkádyová. Ocenila najmä prístup rodičov, ktorí sa rozhodli ponechať svoje deti v škole v obci a nevoziť ich do susedného Hlohovca či Leopoldova. "Takto má škola nádej, že jej postupne vzrastie počet žiakov, ktorých je v súčasnosti 110. Sme škola rodinného typu," povedala.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.04.2016
Materské školy verzus lesné škôlky bez strechy a stien – ako je to na Slovensku
V západnej a severnej Európe overená prax, u nás takmer neznáma alternatíva výchovy a vzdelávania.
viac
06.03.2019
V Hlohovci rozšírili kapacitu materských škôl o 50 miest
V Hlohovci rozšírili od pondelka (4. 3.) kapacitu materských škôl o dve nové triedy, ktoré vznikli pri Základnej a materskej škole na Koperníkovej ulici. TASR o tom informovala referentka pre komunikáciu v Hlohovci Zuzana Hrinková Siebenstichová.
viac
16.03.2020
Stredoškoláci z Trnavského kraja majú vlastné participatívne rozpočty
Po podpore občianskych aktivít i dotáciách pre mestá a obce sa Trnavský samosprávny kraj (TTSK) rozhodol spustiť pilotný projekt participatívneho rozpočtu (PR) pre stredné školy.
viac
22.02.2023
DSS nájde svoje nové sídlo v bývalej obchodnej akadémii
Presťahovanie Domova sociálnych služieb (DSS) pre deti a dospelých z Pastuchova do Hlohovca bude pre zariadenie prínosom. DSS získa podstatne väčšie priestory, ktoré umožnia zvýšiť jeho kapacitu, zmodernizovať a rozšíriť poskytované služby klientom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %