Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
07.05.2018 02:00

Rožňavčania rozhodli o tom, ktoré projekty mesto podporí


Rožňava - ilustračná snímka


Rožňavčania rozhodli o tom, ktoré projekty mesto podporí v rámci participatívneho rozpočtu v celkovej výške 50.000 eur. Na jeden projekt bolo vyčlenených maximálne 5000 eur. Elektronickému hlasovaniu predchádzalo verejné, ako i stretnutia s autormi jednotlivých projektov.


Ako informuje mesto Rožňava na svojej internetovej stránke, v rámci občianskych projektov budú vybudované prístrešky s ohniskom pri Slanej, na dopravnom ihrisku pribudne oddychová zóna a podporený bude aj projekt Mine Trails, ktorý sa týka rozvoja horskej MTB cyklistiky a cestovného ruchu v meste a jeho blízkom okolí. Opravený bude chodník spájajúci dva kruhové objazdy pri všešportovom areáli kúpaliska a zimného štadióna, cesta vedúca k sanatóriu od cestného mosta, ako aj chodník od hotela Empres po zlatníctvo. V rámci participatívneho rozpočtu pôjde aj o revitalizáciu kúpaliska a veľkého parku.       

"Keďže celková finančná suma, ktorú žiadajú predkladatelia na realizáciu projektov v roku 2018, nepresahuje sumu vyčlenenú na participatívny rozpočet v tohtoročnom rozpočte mesta, budú všetky predložené projekty, ktoré sa dostali do verejného hlasovania zrealizované bez ohľadu na poradie, ktoré určili hlasujúci," uvádza na svojej internetovej stránke mesto.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.06.2020
Vybrané projekty participatívneho rozpočtu sa presúvajú na budúci rok
Realizácia občianskych projektov, ktoré hlasovaním vybrali obyvatelia Trebišova v rámci tohtoročného participatívneho rozpočtu mesta, sa pre koronakrízu presúva na budúci rok. Potvrdila to hovorkyňa trebišovskej radnice Martina Mištaničová.
viac
22.03.2021
Z participatívneho rozpočtu mesto podporí projekty sumou 12 000 eur
Považskobystrická samospráva podporí v rámci participatívneho komunitného rozpočtu Mesto si ty! zaujímavé projekty celkovou sumou 12 000 eur.
viac
18.01.2022
Z participatívneho rozpočtu TTSK dostane podporu 54 projektov
V treťom ročníku participatívneho rozpočtu trnavskej župy, obyvateľky a obyvatelia v online hlasovaní, rozhodli o podpore 54 občianskych a komunitných projektov. Spolu bude rozdelených celkovo 250-tisíc eur, pričom nápady budú realizované už v tomto roku.
viac
17.10.2022
Participatívny rozpočet podporí Fraštackú hojdačku aj fotopasce
Päť občianskych projektov a osem zadaní pre mesto priniesli v tomto roku Hlohovčania do mestského participatívneho rozpočtu na rok 2023.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %