Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
14.02.2019 08:10

Ruské mesto Puškin hľadá na Slovensku partnera


Puškin - ilustračná snímka


Združenie miest a obcí Slovenska informuje členské mestá a obce o žiadosti na nadviazania partnerskej spolupráce mesta Puškin v severozápadnom Rusku, ktoré tvorí časť mesta Petrohrad.


Mesto Puškin administratívne tvorí časť mesta Petrohrad, od ktorého je vzdialené približne 25 kilometrov a nachádza sa na historickom území. Parky a paláce v Puškine sú zapísané do Svetového dedičstva UNESCO. Jeden z najznámejších je komplex palácov vybudovaný na návrh cárovnej Kataríny I. Vývoj mesta bol úzko spätý so životom cárskeho dvora v letnej cárskej rezidencii. Mesto má približne 100 000 obyvateľov.

Puškin má záujem o spoluprácu so slovenským mestom alebo obcou z Bratislavského alebo Nitrianskeho kraja v oblastiach:

- rozvoj aktivít záujmových združení,

-kultúra,

- história mesta/obce.

Existujúce partnerstvá: Aalborg (Dánsko), Bitola (Macedónsko), Kalamazoo (Michigan, USA), Frankenthal (Nemecko), Navapolatsk (Bielorusko), Ogano (Satama, Japonsko), Rethymno (Grécko), Semej (Kazachstan), Tarragona (Španielsko), Tulcea (Rumunsko), Ungheni (Moldavsko), Versailles (Francúzsko), Worcester (Massachusetts, USA) Zerbst (Nemecko).

Autor: (zmos)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.11.2018
Niekdajší klenot Azovského mora hľadá partnera na Slovensku
Medzi Slovenskou republikou a zahraničím existuje množstvo dohôd. Okrem toho, že ponúkajú dobrú príležitosť na spoluprácu v oblasti podnikania, sú zaujímavé aj zo stránky kultúrnej spolupráce, či spolupráce v oblasti vzdelávania. Ide predsa o dobrú vec a „družbu“ medzi národmi.
viac
20.10.2020
O cenu Európskeho týždňa mobility 2020 bojovali aj samosprávy
Do Európskeho týždňa mobility 2020 sa svojimi aktivitami a trvalými opatreniami zapojilo 55 samospráv. Najaktívnejšou samosprávou sa stala mestská časť Bratislavy – Ružinov, s originálnym podujatím uspelo aj mesto Senec a aj Levoča získala ocenenie v kategórii samospráv Efektívne trvalé opatrenie.
viac
12.04.2021
Ukrajinské mesto Ivano-Frankivsk hľadá partnera
Ukrajinské mesto Ivano-Frankivsk hľadá partnera na Slovensku pre spoluprácu v rôznych oblastiach výkonu kompetencií a aktivít miestnych územných samospráv.
viac
14.06.2021
Estónske mesto Otepää hľadá partnerskú obec na Slovensku
Malé estónske mesto Otepää so sedemtisícovým počtom obyvateľov je najznámejšie centrum zimných športov v Pobaltí a zimné hlavné mesto Estónska. Mesto ma seriózny záujem o nadviazanie a rozvíjanie partnerských aktivít so slovenským mestom alebo obcou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %