Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
24.01.2019 09:05

Ružinov pokračuje v poslaneckých dňoch,iné mestské časti ich plánujú


Sídlo MÚ Bratislava-Ružinov


Obyvatelia bratislavského Ružinova majú aj v novom volebnom období možnosť pravidelne sa stretávať so svojimi poslancami. Mestská časť totiž pokračuje v pravidelných poslaneckých stredách. Zároveň plánuje zaviesť pravidelné stretnutia so starostom, momentálne hľadá vhodný formát i termín.


"Je dôležité, aby mali pevný termín, kedy je im vždy niektorý z poslancov k dispozícii. Poslanecké stredy sa budú konať počas celého roka," uviedla pre TASR Tatiana Tóthová z útvaru styku s verejnosťou ružinovského miestneho úradu. Úrad preto na svojej webovej stránke priebežne zverejňuje rozpis s konkrétnymi menami, kedy budú jednotliví poslanci k dispozícii pre občanov od januára do marca.       

"Nenahrádza to individuálne stretnutia jednotlivých poslancov, ale má slúžiť ako určitá istota, že keď občan niečo potrebuje osobne prekonzultovať, bude tu niekto, s kým môžu hovoriť," poznamenala Tóthová. Doplnila, že sa momentálne pracuje aj na zavedení pravidelných stretnutí so starostom Martinom Chrenom. "Dolaďujeme termíny a najefektívnejší formát týchto stretnutí," dodala Tóthová.       

O poslaneckých dňoch uvažuje aj najväčšia bratislavská mestská časť. Tá ich doteraz nemala, keďže vraj nebola vôľa zo strany bývalého vedenia. "Nové vedenie ich zavedenie plánuje, vicestarostka Lýdia Ovečková predloží návrh na ich zavedenie na najbližšom rokovaní miestneho zastupiteľstva 5. februára," povedal Radovan Choleva, vedúci oddelenia komunikácie s verejnosťou petržalského miestneho úradu.       

Raz mesačne by sa mali konať aj stretnutia starostu s občanmi. "Starosta Ján Hrčka považuje stretnutia s občanmi za najprirodzenejší spôsob komunikácie volených zástupcov so svojimi voličmi," podotkol Choleva. Presný termín stretnutí spresní mestská časť po prvom pracovnom zastupiteľstve.       

Pravidelné poslanecké dni doteraz nemalo ani Staré Mesto. "Podľa nášho názoru to je ale veľmi dobrý nástroj na získavanie spätnej väzby s obyvateľmi. Na najbližšom riadnom miestnom zastupiteľstve zaradíme aj tento bod do programu," priblížil Matej Števove, hovorca staromestskej starostky.       

Zaviesť by sa tiež mali pravidelné stretnutia so starostkou, jej kancelária pripravuje, v akom režime by sa mala starostka so Staromešťanmi stretávať. "Zároveň mimo pravidelných stretnutí budú organizované stretnutia s obyvateľmi v prípade situácií, ktoré považujeme za zásadné, alebo citlivé pre obyvateľov," poznamenal Števove. Najbližšie takéto stretnutie bude 28. januára k problematike Blumentálskej ulice, keďže časť občanov vyjadrila nespokojnosť s jej rekonštrukciou.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.12.2016
Vianočné trhy v centre Bratislavy a odpady
Ako je zabezpečený zber a odvoz odpadov z priestorov štyroch bratislavských námestí, na ktorých 120 stánkov ponúka počas vianočných trhov darčeky, lahôdky či práve pripravené jedlá a nápoje?
viac
23.03.2017
Bratislave hrozí úbytok turistov
Staré Mesto plánuje už na najbližšom zastupiteľstve prijať nové všeobecne záväzné nariadenie o pravidlách času predaja v obchode a času prevádzky služieb na území mestskej časti, ktoré výrazne skráti záverečné hodiny nočných prevádzok typu nočný bar, diskotéka či klub.
viac
14.05.2018
Blížia sa Dni mesta Zvolen: Oslavy 775. výročia s Komajotou, Peter Bič projektom
Na konci mája sa opäť rozozvučia ulice mesta a terasy budú plné ľudí. Na Dňoch mesta vystúpia miestne zoskupenia aj známi umelci.Ťahákmi tohtoročných mestských osláv, ktorých tradícia vznikla v roku 2013, budú kapely Komajota, Peter Bič projekt, Marcela Laiferová či Felix Slováček.
viac
30.10.2020
V metropole využijú na oznamy o stave testovania kamery i aplikácie
Mestské časti hlavného mesta SR sú pripravené počas víkendového testovania periodicky informovať o aktuálnej situácii na jednotlivých odberných miestach. Využívať budú dostupné informačné kanály, vrátane miestneho rozhlasu i online kamerových záberov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %