Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
03.11.2017 08:25

Ružinovská lýra dáva opäť príležitosť mladým talentom


Plagát.


Mestská časť Bratislava - Ružinov a Cultus Ružinov aj tento rok hľadajú tých najlepších skladateľov a textárov z Bratislavského kraja. Víťazná pieseň získa publicitu a mediálnu podporu v rozhlase RTVS a rádiu Viva.


Ružinovská lýra je jedinečná súťaž autorských piesní, ktorá dáva príležitosť mladým ľuďom zviditeľniť svoju tvorbu medzi širokým publikom, ako aj zahrať si v sprievode Orchestra Gustava Broma. Jediný festival pôvodnej tvorby v Bratislavskom kraji otvorí svoje brány vo veľkom finálovom kole dňa 3. decembra 2017 o 19. hodine v Spoločenskom dome Nivy na Súťažnej ulici.

Počas finálového večera bude aj hlasovanie o cenu diváka, kde návštevníci rozhodnú o tom z ich pohľadu najlepšom. Výherca získa poukážku v hodnote 300 € do nákupného centra AVION Shopping Park.

Interpreti môžu zasielať súťažnú pieseň spolu s prihláškou a textom piesne do 10. novembra 2017 na email cultus@cultusruzinov.sk. Každá pieseň musí spĺňať viacero podmienok: hudba a text musí byť autorská, pred súťažou nezverejnená a text musí byť v slovenskom jazyku. Podmienkou zaradenia piesne do súťaže je trvalý pobyt jej autorov na území Bratislavského kraja.

Všetky zaslané piesne a texty budú posúdené odbornou komisiou, ktorá vyberie 10 finálových piesní. Výsledky budú zverejnené 16. novembra 2017. Viac informácií na www.cultusruzinov.sk.

Autor: (Marianna ŠEBOVÁ, hovorkyňa MČ Bratislava-Ružinov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.05.2017
Ružinovčania si v sobotu zašportujú a ocenia najlepších športovcov
Sobota (13. 5. 2017) sa ponesie v Ružinove v znamení športu. Cez deň je obyvateľov mestskej časti pripravený športový program, ktorý vyvrcholí športovým galavečerom v Dome kultúry Ružinov o 19:00 hod.
viac
31.05.2017
Sobota na Štrkovci v znamení rybích špecialít a oslavy MDD
V sobotu 3. 6. 2017 rozvonia okolie Štrkoveckého jazera opäť rybími špecialitami. Dôvodom sú tradičné Ružinovské rybárske slávnosti. Zároveň bude v Amfiteátri pri Štrkoveckom jazere aj Ružinovský deň detí.
viac
17.09.2018
Ružinov hľadá najlepších slovenských primášov
Bratislavský Ružinov v spolupráci s miestnou organizáciou Cultus Ružinov hľadajú najlepších slovenských primášov. V rámci tohtoročnej rovnomennej súťaže hľadajú najlepších vedúcich hudobníkov, ktorí hrajú prím, teda prvé husle v ľudovej cimbalovej kapele, či v inom hudobnom súbore.
viac
11.10.2018
Slovenská krása v ľudovom kroji aj zo Srbska
Mestská časť Bratislava-Ružinov a Cultus Ružinov vás pozývajú na Ružinovský folklórny festival, ktorý predstaví krásy slovenského folklóru. Konať sa bude 12. a 13. októbra 2018 v Dome kultúry Ružinov. Počas festivalu sa uskutoční súťaž najlepších primášov Slovenska.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %