Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
28.09.2018 11:55

Ružinovské hodové slávnosti 2018- najdôležitejšie a najkrajšie podujatie v Ružin


Ilustračný výrez plagátu


Mestská časť Bratislava-Ružinov aj tento rok pripravila hodové slávnosti pri príležitosti sviatku sv. Vincenta de Paul, ktorému je zasvätená Farnosť Bratislava-Prievoz.


Najväčšie kultúrne podujatie v ružinovskej mestskej časti, Ružinovské hodové slávnosti, budú trvať dva dni, sobotu 29. septembra 2018 a nedeľu 30. septembra 2018. „Ružinovské hodové slávnosti sú najdôležitejším a najkrajším podujatím v Ružinove. Všetkých, nielen Ružinovčanov pozývam do Parku Andreja Hlinku a pred Kultúrny dom Ružinov, vypočuť si dobrú hudbu, najesť sa hodových jedál, stretnúť priateľov a známych. Program je pestrí všetci ste vítaní,“ Dušan Pekár, starosta Ružinova.

Hlavný program v Parku A. Hlinku otvorí Dušan Pekár - starosta Ružinova so zástupcami partnerských miest. Nasledovať bude koncert AC/DC revival Bratislava, ako aj vystúpenie Tomáš Botló, známeho zo show Česko Slovensko má talent. Jeho hudba spája rómske melódie s džezom, latinom, flamengom, funkom či popom. Podvečer vystúpi jedna z najlepších orchestrálnych zoskupení Cigánski Diabli-Gypsy Devils, ktorá prinesie originálne nové virtuózne skladby a jedinečné aranžmány a to s nesmiernou dávkou temperamentu. Vrcholom večera bude koncert slovenskej pop-music, speváčky - skladateľky a multinásobnej držiteľky hudobných ocenení naprieč viacerými hudobnými žánrami Jana Kirschner.

Ružinovčania sa môžu taktiež tešiť na tradičnú Ružinovskú cykločasovku, súťaže pre rodiny s deťmi, ako aj na Krúžkovanie Ružinova 2018, kde sa na jednom mieste budú prezentovať organizácie, združenia, školy, tanečné súbory, športové kluby, seniorské centrá a iné subjekty z Ružinova, ktoré po celý rok ponúkajú voľnočasové aktivity.

Pred DK Ružinov je pre návštevníkov pripravená Ľudová hudba Ružinovčan, kolotoče a hodová diskotéka.

Nedeľný program začne slávnostnou hodovou sv. omšou v Kostole sv. Vincenta de Paul.

Nedeľný kultúrny program bude pokračovať príhovorom zástupcov cirkví, ktoré pôsobia v Ružinove. Divákom sa ďalej predstavia talentovaní žiaci z ružinovských škôl ako aj Folklórny súbor Karpaty. Na hlavnom pódiu sa diváci môžu tešiť na koncert kapely Kornel Kadlubiak exGravis, ktorý naspieval hity Skúšky z lásky, Júlia, či Zapni rádio. Večerný program zaháji kráľovná československého popu, Dara Rolins. Finále hodov bude patriť najlepšej a najuznávanejšej srbskej dychovej kapele Boban Marković Orkestar. Práve tento Orkestar hral na soundtracku filmov režiséra Emira Kusturicu "Arizona Dream" a "Underground". Na svetoznámom festivale Guča festival - Dragačevski sabor trubača dychovej hudby v srbskej Guči, kam každoročne mieria státisíce divákov, získali radu prestížnych ocenení (Boban Marković je jediný v histórii, kto získal od všetkých členov poroty najvyššie známky).

Pred DK Ružinov je pre návštevníkov pripravený koncert skupiny Salamander, kolotoče a hodová diskotéka.

 Patrónom ružinovskej farnosti je sv. Vincenta de Paul, kňaz a misionár, zakladateľ kongregácie Lazaristov a Dcér kresťanskej lásky. Počas svojho mimoriadne činorodého života sa zameral predovšetkým na pomoc biednym, chorým, opusteným a vylúčeným, pričom založil množstvo charitatívnych diel.

 http://www.ruzinov.sk/sk/podujatia/view/ruzinovske-hodove-slavnosti-4

Autor: (ts-Bratislava-Ružinov-Jana Pôbišová)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.09.2016
Hodové slávnosti v bratislavskom regióne sú naďalej v plnom prúde
Druhá polovica mesiaca september so sebou prinesie čas hodov a vinobraní na každom kroku. Dobroty budú môcť návštevníci ochutnať tento víkend na Modranskom vinobraní a Dúbravských či Ružinovských hodoch, na ktorých nebude chýbať tradičný Farm Fest.
viac
07.11.2016
Obľúbené Svätomartinské dni v Bratislave sa blížia
Svätomartinské dni, ktoré organizuje hlavné mesto začiatkom novembra 2016 pod záštitou primátora Iva Nesrovnala, už po deviatykrát oživia tradíciu svätomartinských osláv v hlavnom meste.
viac
04.05.2021
Bratislava pozastavuje práce na projekte nájomného bývania v Prievoze
Mesto Bratislava pozastavuje práce na projekte komunitného nájomného bývania pre seniorov v ružinovskom Prievoze na Parkovej ulici. Na sociálnej sieti to oznámil bratislavský primátor Matúš Vallo.
viac
22.03.2022
Ružinov zrekonštruoval historickú požiarnu zbrojnicu v Prievoze
Bratislavský Ružinov zrekonštruoval historickú požiarnu zbrojnicu, ktorá je národnou kultúrnou pamiatkou. Ružinovskí miestni hasiči sa jej obnovy dočkali po takmer 15 rokoch.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %