Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
18.07.2016 03:38

Šaľa podporí z občianskeho rozpočtu dva projekty


Námestie sv. Trojice so sochou sv. Trojice a Rímsko-katolícky kostol sv. Margity.


Šalianska radnica podporí dva projekty z občianskeho, takzvaného participatívneho rozpočtu. Mesto na tento účel vyčlenilo 5000 eur.


Z tejto sumy bude podporený projekt s názvom Trojkolkou bezpečne. Jeho cieľom je zveľadenie starej betónovej plochy pri detskom ihrisku na Ulici L. Novomeského tak, aby slúžila deťom napríklad na bicyklovanie či písanie kriedou.      

Sumu 3000 eur vyčlenilo mesto na spevnenie plochy asfaltom, pri rekonštrukcii sa spevní aj jej podklad. „Na ďalších prácach sa budú podieľať aj predkladatelia žiadosti. Rodiny z tejto ulice plánujú participovať na úpravách okolo plochy, vrátane skrášľovania okolia. V meste to bude prvá betónová plocha, ktorú mesto opraví a oživí,“ uviedla Erika Kollerová z mestského úradu.      

Cieľom druhého projektu je revitalizácia detského ihriska vo vnútrobloku ulíc 8. mája a J. M. Hurbana. Obyvatelia tejto lokality žiadajú v rámci projektu vybudovanie šmýkačky so schodíkmi, preklápaciu hojdačku a kresliacu tabuľu. „Aj v tomto prípade je iniciatíva obyvateľov sídliska zjavná. Pod nápad sa totiž podpísalo takmer 50 obyvateľov okolia. Po osadení herných prvkov sa budú podieľať aj na ostatných prácach v okolí ihriska,“ povedala Kollerová.       

Ako doplnila, záujem verejnosti o podieľanie sa na mestskom rozpočte v Šali rastie. Kým minulý rok prišli na radnicu dve žiadosti, v tomto roku sa už o financie z občianskeho rozpočtu uchádzalo päť projektov. „Komisia určená na ich posudzovanie zatiaľ odporučila trom žiadostiam nevyhovieť z rôznych dôvodov. Dva schválené projekty sa stanú realitou na jeseň tohto roka. Mesto zabezpečí realizáciu technicky, na ostatných prácach sa budú podieľať obyvatelia,“ dodala Kollerová.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.06.2016
Radnica má záujem zrevitalizovať park pred úradom práce
Zrevitalizovať park pred úradom práce v širšom centre mesta má záujem prievidzská radnica. Na prvú etapu projektu za viac ako 220 000 eur, ktorá má riešiť obnovu jeho verejnej zelene, žiada financie z nadácie.
viac
03.08.2016
Radnica čaká na námety obyvateľov, ako vylepšiť mesto
Mesto Hlohovec začína s prípravou budúcoročného rozpočtu. Rozhodnúť o tom, na čo sa použije časť finančných prostriedkov, majú možnosť samotní Hlohovčania prostredníctvom portálu ideasity.sk a participatívneho rozpočtu.
viac
27.02.2017
Šaľa vyčlenila 5000 eur na projekty, ktoré navrhnú samotní občania
Mestské zastupiteľstvo v Šali schválilo pre rok 2017 výdavky vo výške 5000 eur na projekty, ktoré si spracujú samotní obyvatelia mesta. Svoje návrhy môžu skupiny obyvateľov i jednotlivci doručiť buď prostredníctvom pošty, alebo do podateľne  Mestského úradu v Šali do konca mája tohto roka.
viac
14.07.2017
Burza nápadov k občianskemu rozpočtu 2018
Hlavné mesto SR Bratislava aj v roku 2018 vyčlení časť mestského rozpočtu na účely občianskeho rozpočtu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %