Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
25.06.2019 02:05

Samospráva chce zriadiť stredisko sociálnych služieb


Ilustračná snímka (tasr)


Vytvorenie strediska sociálnych služieb je jedným z investičných zámerov samosprávy Lučenca. Uchádza o dotáciu vo výške viac ako 1,8 milióna eur z výzvy Integrovaného regionálneho operačného programu. V prípade úspechu bude samospráva projekt spolufinancovať sumou viac ako 96-tis. eur.


  „Projekt rieši vybudovanie strediska sociálnych služieb v priestoroch objektu vo vlastníctve mesta na Ulici Dr. Herza, ktorý už teraz slúži na účely poskytovania sociálnych služieb. Objekt si vyžaduje celkovú rekonštrukciu, aby spĺňal požiadavky na poskytovanie sociálnych služieb v zmysle príslušných právnych predpisov a v zmysle vyššie uvedenej výzvy,“ uvádza samospráva v dôvodovej správe.       

Projekt rieši rekonštrukciu objektu prestavbou, nadstavbou a prístavbou na mieste asanovanej pričlenenej budovy. Po obnove by v budove mali vzniknúť priestory na krátkodobý a dlhodobý pobyt pre dôchodcov, samostatný klub dôchodcov so stravovaním a nocľaháreň pre bezdomovcov.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.06.2017
Pri budovaní sociálnych služieb v Bánovciach n. Bebravou treba začať od základov
Sociálne služby na území Bánoviec nad Bebravou sú nedostatočné. Vyplýva to z komunitného plánu ich rozvoja na území mesta, ktorý na svojom ostatnom rokovaní schválili bánovskí mestskí poslanci.
viac
21.12.2017
Ušetrené peniaze kraja idú na odmeny do školstva a sociálnych služieb
Úradu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) sa podarilo v rozpočte kraja ušetriť 450 000 eur, predseda BSK Juraj Droba sa ich rozhodol prerozdeliť ako odmeny v rámci školstva a sociálnych služieb.
viac
28.03.2019
Mesto chce rozšíriť sociálne služby, občania pripravujú petíciu
Mesto Nové Zámky plánuje zriadiť nové sociálne služby na území mesta. Mestské zastupiteľstvo na svojom poslednom zasadnutí schválilo zámer podať žiadosť o nenávratný finančný príspevok zo štrukturálnych fondov.
viac
21.09.2019
Župa predstavila nové trendy v sociálnych službách
Nové centrum pre ľudí s autizmom, prvý hospic v kraji, služby včasnej intervencie, či vzdelávanie pre opatrovateľky. Žilinská župa predstavila nové trendy a ambiciózne projekty v sociálnej oblasti. Východiskom sa stala Koncepcia rozvoja sociálnych služieb, ktorú schválili poslanci.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %