Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
04.04.2018 09:24

Samospráva hľadá firmu, ktorá vybuduje cyklochodník naprieč mestom


Ilustračná snímka: (tasr)


Žiarska samospráva hľadá firmu, ktorá vybuduje 3,7 kilometra dlhý cyklochodník spájajúci mesto s priemyselným parkom. Zákazku v predpokladanej hodnote takmer 497-tis. eur bez DPH obstaráva mesto prostredníctvom elektronického systému Josephine.


Predmetom zákazky je výstavba cyklotrasy, prístreškov pre bicykle, cyklostojanov, rekonštrukciu lávky cez Hron a verejné osvetlenie v meste. Ponuky môžu záujemcovia predkladať do 30. apríla.       

Na vybudovanie cyklochodníka získalo mesto dotáciu z Integrovaného regionálneho operačného programu vo výške takmer 594-tis. eur. Centrálna diagonála, ako sa cyklochodník nazýva, má zvýšiť atraktivitu cyklodopravy v meste a podporiť zdravé dochádzanie miestnych ľudí do práce.       

Jedným z hlavných cieľov projektu je dať ľuďom možnosť dochádzať do miestneho priemyselného areálu zdravo, ekonomicky a zároveň ekologicky. V areáli v súčasnosti pôsobí približne 185 firiem a za prácou tam dochádza minimálne 5000 občanov mesta.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.02.2019
Od 4. marca si obyvatelia doklady vybavia v nových priestoroch
Od 4. marca si obyvatelia Žiaru nad Hronom vybavia doklady v nových priestoroch KAMO centra, ktoré sa nachádza v priestoroch budovy Okresného riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Žiari nad Hronom.
viac
30.09.2019
Nórsky deň – zbližovanie slovenskej a nórskej kultúry
V stredu 2. októbra sa uskutoční ďalší ročník podujatia Nórsky deň. Jeho súčasťou bude odborný seminár aj obľúbené popoludnie pre rodiny s deťmi, ktoré majú záujem bližšie spoznať túto severskú krajinu a život jej obyvateľov. Podujatie sa pravidelne koná od roku 2013.
viac
14.10.2019
Počas jesenného upratovania sa obyvatelia zbavili 49 ton odpadu
Počas jesenných dní čistoty, ktoré sa nedávno uskutočnili na území mesta Žiar nad Hronom, sa obyvatelia zbavili takmer 49 ton objemného odpadu. Celkovo bolo v rámci tejto akcie uskutočnených 70 vývozov.
viac
27.04.2020
Žiar nad Hronom hľadá nového poskytovateľa právnych služieb
Mesto Žiar nad Hronom hľadá nového poskytovateľa právnych služieb. Keďže mu skončila zmluva s aktuálnym, prostredníctvom verejnej súťaže hľadá spoločnosť, ktorá mu bude právne služby poskytovať do konca budúceho roka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %