Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
01.11.2018 02:55

Samospráva kúpi elektromobil, využívať ho budú aj školy a škôlky


Ilustračná snímka: TASR


Mesto Rožňava začne v blízkej budúcnosti pre svoje potreby využívať okrem štandardných vozidiel aj elektromobil.


„Tento elektromobil by mal byť päť- až sedemmiestny. Používať ho budeme na mestské účely, možno na rozvoz stravy pre školy a škôlky,“ konkretizoval primátor s tým, že aktuálne prebieha verejné obstarávanie. Dodanie elektromobilu samospráve predpokladá najneskôr vo februári budúceho roka.       

Na kúpu elektromobilu získala rožňavská samospráva dotáciu z Environmentálneho fondu vo výške 30.000 eur. Spolufinancovanie mesta je na úrovni vyše 1500 eur. Celá investícia je už zahrnutá v druhej zmene tohtoročného rozpočtu mesta, ktorú poslanci schválili na poslednom zasadnutí.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.10.2017
Rekoštrukcie prinesú škôlkam viac miest
Mesto Prešov získalo dotácie na rekonštrukciu ďalších dvoch materských škôl. Do škôlok na Čapajevovej a Važeckej ulici tak budú môcť prijať viac detí.
viac
14.05.2020
Pri otváraní škôl musia doladiť jednotlivé detaily a špecifiká
Pri otváraní škôlok a škôl sa musia doladiť jednotlivé detaily a špecifiká. Diskusie s tímom epidemiológov a odborníkmi v tejto súvislosti naďalej pokračujú, uviedol to minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling.
viac
14.04.2022
Ružinov plánuje tento rok otvoriť tri nové škôlky
Bratislavský Ružinov plánuje tento rok otvoriť tri nové materské školy (MŠ), dve z nich by mali vzniknúť v developerských projektoch.
viac
11.11.2022
Obyvatelia BSK sa môžu už tešiť na nové škôlky
V Bratislavskom kraji aktuálne chýba viac ako 2500 miest v materských školách (MŠ). Spôsobené je to rastúcim počtom obyvateľov, ale aj investičným dlhom a finančnou náročnosťou budovania nových miest v MŠ, ktorú mestá a obce nie sú schopné zvládnuť z vlastných rozpočtov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %