Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
15.07.2019 11:55

Samospráva Prievidze investuje cez leto do škôl viac ako 400-tis. eur


Základnej škola Rastislavova, ilustračná snímka, zdroj: prievidza.sk


Obdobie letných prázdnin využije samospráva Prievidze na investície do škôl v jej zriaďovateľskej pôsobnosti. Celkovo na rekonštrukcie vyčlenila viac ako 400-tis. eur, informoval hovorca mesta Michal Ďureje.


"Medzi najvýznamnejšie investície patrí rekonštrukcia okien v triedach a pavilónoch Základnej školy (ZŠ) Rastislavova v hodnote viac ako 70-tis. eur alebo výmena okien na ZŠ Šafárika vo výške 40-tis. eur. Aj investície do ďalších škôl sú zamerané na zníženie energetickej náročnosti budov, ako sú výmena okien alebo modernizácia energetiky," konkretizoval Ďureje.       

V ZŠ na Ulici S. Chalupku samospráva zabezpečí výmenu okien v učebniach a telocvični, opravu omietok, maľovanie telocvične a opravu podlahy na schodoch. V ZŠ Rastislavova zabezpečí okrem výmeny okien i nákup veľkokuchynských zariadení či maľovanie tried. ZŠ na Mariánskej ulici čaká okrem iného rekonštrukcia kanalizačného potrubia, ZŠ na Malonecpalskej ulici rekonštrukcia kotolne. V ZŠ Energetikov vymenia počas letných prázdnin okná i svietidlá, v ZŠ Dobšinského namontujú mimo iných investícií i nový odsávač pár. Výmenu okien zabezpečí radnica i na základnej umeleckej škole, v centre voľného času zrealizuje rekonštrukciu okien a domurovanie plášťa budovy. Spolu do škôl investuje počas letných prázdnin necelých 420-tis. eur.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.08.2019
Prázdniny na župných stredných školách v znamení veľkých i malých rekonštrukcií
Chodby vybraných župných stredných škôl neutíchli ani počas letných prázdnin. Vravu študentov vystriedal stavebný ruch, ktorý postupne zútulní školské priestory a premení budovy škôl na nové vyučovacie prostredie.
viac
22.10.2019
Prešovský kraj zrekonštruoval stredné školy za 2,2 milióna eur
Krajskej samospráve sa ešte počas leta podarilo dokončiť stavebné práce na šiestich školách a jednom školskom internáte. Na ďalších dvoch školách rekonštrukcie ešte stále prebiehajú.
viac
21.05.2020
Mesto Svidník vlani investovalo do komunikácií a škôl
Nosnými oblasťami investícií mesta Svidník boli v roku 2019 miestne komunikácie a školské zariadenia. Vyplýva to zo záverečného účtu mesta, ktorý v stredu mestskí poslanci schválili na svojom zasadnutí.
viac
07.10.2020
Žilina zrekonštruovala tri materské školy za 1,5 milióna eur z eurofondov
Mesto Žilina zrekonštruovalo materské školy (MŠ) Čajakova, Trnavská a Petzvalova za viac ako 1,5 milióna eur. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka získalo financie z eurofondov v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %