Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
01.11.2018 02:25

Samospráva revitalizuje námestie, názov vyberú občania


Ilustračná snímka: Marek Cirbus


Zatraktívnenie lokality pred poštou a vytvorenie prostredia, kde by obyvatelia radi trávili voľný čas, je zámerom revitalizácie priestranstva na Jánošíkovej ulici, ktorú v tomto období realizuje Rimavská Sobota. Podľa samosprávy tak vznikne nové námestie, pre ktoré v súčasnosti hľadá názov.


„Na námestie pribudnú betónové kvetináče, ktoré tu vytvoria zelené ostrovy s miestami na osadenie lavičiek, stojany na bicykle a odpadkové koše. Najväčšiu zelenú plochu bude tvoriť oddychová zeleň na rekreáciu obyvateľov. Prebehne aj výmena asfaltového povrchu, ktorý bude nahradený dlažbou rôznej farby a veľkosti,“ uvádza samospráva na svojej internetovej stránke.       

Novinkou na priestranstve bude nová fontána, ktorej účelom má byť osviežiť a zvlhčiť vzduch v horúcich mesiacoch. „Cez iné obdobia by sa centrálna plocha mohla využívať ako priestor pre ľadovú plochu, futbalové ihrisko, alebo pre rôzne podujatia,“ dodáva mesto s tým, že rekonštrukciou prejdú aj verejné toalety a budú ukryté za kulisu, utvorenú zo steny zo zelene.       

Ako pre TASR v tejto súvislosti uviedol primátor mesta Jozef Šimko, ktorý sa uchádza o znovuzvolenie, revitalizáciu vykonajú v dvoch etapách „Počítam, že do Vianoc, teda do 24. decembra, by sme mali prvú časť ukončiť. Druhá strana námestia sa bude robiť až na jar,“ konkretizoval.       

Existujúce predajné stánky na priestranstve majú byť podľa samosprávy zachované, ale dostanú nové umiestnenie do jednotného celku a architektonicky budú prepracované do moderného vzhľadu. Keďže novovznikajúce námestie ešte nemá názov, vedenie mesta sa rozhodlo uskutočniť medzi občanmi anketu, aby navrhli, ako sa bude volať. Svoje návrhy môžu doručiť do konca októbra na adresu mestského úradu.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.01.2018
Revitalizáciu Hlavného námestia chce mesto financovať po etapách
Novozámocká radnica pripravuje revitalizáciu Hlavného námestia. V súčasnosti je hotový ideový koncept, podľa ktorého sa má centrum mesta zmodernizovať. Magistrát už vyhlásil aj verejné obstarávanie na prípravu projektovej dokumentácie stavby.
viac
27.08.2018
Samospráva chce revitalizovať priestranstvo pred poštou
Zatraktívniť lokalitu a vytvoriť prostredie, kde by obyvatelia radi trávili voľný čas, je zámerom revitalizácie verejného priestranstva pred poštou na Jánošíkovej ulici, ktorú mieni v nasledujúcom období realizovať samospráva Rimavskej Soboty.
viac
11.04.2019
Rimavská Sobota pre každého
Opäť po roku ožije začiatkom mája Rimavská Sobota oslavami, ktoré budú plné hudby, zábavy a, samozrejme, dobrej nálady. Nezabudlo sa na nikoho a z bohatej ponuky kultúrneho programu si vyberie skutočne každý, kto naše Hlavné námestie počas dvoch dní navštívi.
viac
18.02.2021
Ako bude v budúcnosti vyzerať Námestie slobody, rozhodnú aj občania
Námestie slobody v Banskej Bystrici patrí k najväčším prestupným bodom verejnej mestskej hromadnej dopravy, ktorý ročne využije zhruba 1,2 milióna cestujúcich. Sú tam obchody, bytové domy či firemné budovy a parkoviská.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %