Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
13.06.2017 12:22

Samospráva zamestná tri sociálne pracovníčky, budú sa venovať Rómom


Ilustračná snímka: (int).


Tri sociálne pracovníčky, ktoré sa budú venovať tamojšej rómskej komunite, zamestná obec Divín v okrese Lučenec. Ako informoval starosta obce Ján Koza, umožní to národný projekt Terénna sociálna práca a terénna práca v obciach s prítomnosťou marginalizovaných rómskych komunít.


„Bude zrealizované výberové konanie na jednu terénnu sociálnu pracovníčku a dve terénne pracovníčky. Sú tam pomerne prísne kvalifikačné kritériá a predpoklady a musia spĺňať aj kritériá z hľadiska vzdelania,“ informoval starosta na ostatnom zasadnutí obecného zastupiteľstva.      

Podľa jeho slov nejde o úplne novú aktivitu. „Niečo podobné sme v obci mali v minulosti z fondu sociálneho rozvoja. Projekt fungoval približne tri roky, potom skončil. V rámci nového programového obdobia čerpania eurofondov je možnosť znovu zriadiť takéto pracovné pozície, preto sme sa rozhodli uchádzať o podporu,“ dodal.      

Divín je medzi 150 vybranými obcami, v ktorých má zastúpenie rómska komunita a na ktoré sa preto vzťahujú štyri aktivity v rámci projektu Terénna sociálna práca a terénna práca v obciach s prítomnosťou marginalizovaných rómskych komunít. Okrem samotnej terénnej sociálnej práce a terénnej práce v obciach medzi ne patrí podpora predprimárneho vzdelávania detí z marginalizovaných rómskych komunít, majetkovoprávne vysporiadanie pozemkov v rómskych osadách pod jestvujúcimi obydliami a zriaďovanie komunitných centier.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.10.2016
Dobrovoľní online mentori pomôžu deťom z rómskych osád
Na podporu vzdelávania a napredovania detí z rómskych osád spustila organizácia ETP Slovensko webovú stránku online mentoringu www.schopnedeti.sk, ktorá je prístupná od 1. októbra.
viac
21.12.2017
Rezort vnútra zvýši v škôlkach vzdelanostnú úroveň rómskych detí
V škôlkach pribudne počet detí z prostredia marginalizovaných rómskych komunít (MRK), čím sa zvýši ich vzdelanostná úroveň. Vytvorené bude inkluzívne prostredie, a to prostredníctvom zapojenia asistentov učiteľa a odborných zamestnancov.
viac
02.09.2019
Deti z miestnej školy povedú lesníci k posilneniu ich vzťahu k prírode
Obec Poniky v Banskobystrickom okrese a Národné lesnícke centrum vo Zvolene budú spolupracovať v oblasti lesnej pedagogiky a environmentálneho vzdelávania.
viac
15.02.2021
Súčasné kapacity materských škôl sú nedostatočné
Súčasné kapacity materských škôl sú nedostatočné. Najvyšší kontrolný úradu SR preveril realizáciu projektov zo strany miestnej samosprávy, ktoré súvisia s rozširovaním priestorových kapacít existujúcich predškolských zariadení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %