Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
15.04.2019 12:45

Samosprávne kraje chcú od rezortu školstva financie na príspevok na rekreáciu


Ilustračná snímka


Samosprávne kraje chcú požiadať Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR o dofinancovanie finančných prostriedkov na príspevok na rekreáciu pre zamestnancov stredných škôl, ktorí majú nárok na príspevok na dovolenku.


Zákon, ktorý prikazuje zamestnávateľovi s viac ako 50 zamestnancami poskytnúť im príspevok na rekreáciu na Slovensku, platí od začiatku tohto roka.       

Predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jaroslav Baška tvrdí, že rezort školstva nedal tieto peniaze pre školy do normatívnych príspevkov pre samosprávne kraje. „Požiadame ministerstvo školstva, aby v rámci prenesených kompetencií boli tieto finančné prostriedky dofinancované,“ povedal Baška. Podľa jeho slov len za Trenčiansky samosprávny kraj ide o sumu 427-tis. eur, ktoré TSK potrebuje dostať do rozpočtu kraja.       

Predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja Milan Belica tvrdí, že na Slovensku sa prijímajú zákony, ktoré narušujú koncept rozpočtov samosprávnych krajov. „Bude potrebné otvoriť túto tému a baviť sa o problémoch, ktoré súvisia aj s našimi cestami, nedofinancovanými majetkovými záležitosťami,“ povedal Belica. Podľa jeho slov samosprávne kraje prebrali kompetencie alebo niektoré povinnosti, ktoré však neboli štátom uhradené. „Ide najmä o cesty druhej a tretej triedy, ale o projekty, týkajúce sa európskych peňazí. Tých problémov je veľa,“ uzavrel Belica.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.05.2016
Kraj vypracoval novú stratégiu zahraničných vzťahov
Nitriansky samosprávny kraj (NSK) chce v nasledujúcich rokoch posilniť svoju spoluprácu so zahraničnými regiónmi. Tá by mala pomôcť samotnému kraju, ale aj jednotlivým obciam a inštitúciám pri ich rozvoji a realizácii rôznych cezhraničných projektov.
viac
02.11.2016
Mestá v Nitrianskom kraji poplatok za rozvoj nezavádzajú
Zákon o miestnom poplatku za rozvoj nenašiel v Nitrianskom kraji priaznivcov. Poplatok za rozvoj sa jednotlivé mestá rozhodli nezavádzať. Krajské mesto Nitra podľa vyjadrenia z odboru daní a poplatkov momentálne neplánuje zavedenie poplatku za rozvoj.
viac
12.06.2019
Talenty si prevzali ocenenia v Delovej bašte na hrade Matúša Čáka
Za dosiahnuté výsledky vo vedomostných, záujmovo-umeleckých a športových súťažiach boli už po pätnástykrát ocenení žiaci základných i stredných škôl v Trenčianskom kraji. Všetkým talentom zablahoželal aj trenčiansky župan.
viac
24.06.2019
Preplácanie príspevkov na rekreáciu môže stáť kraj vyše pol milióna eur
Poslanci Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) zvažujú, že budú preplácať rekreačné poukazy všetkým zamestnancom krajských inštitúcií a škôl. Chcú tak zmierniť dôsledky zákona, podľa ktorého má povinnosť poskytovať príspevky na rekreáciu iba zamestnávateľ, ktorý má 50 a viac zamestnancov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %