Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
03.10.2018 09:25

Šarkaniádu bude sprevádzať ochutnávka čokolády, medu a gaštanov


Ilustračná snímka, zdroj: mojaNitra


Zdobenie a vypúšťanie šarkanov spojené s tvorivými dielňami i ochutnávkou rôznych sladkostí ponúkne nitrianska jesenná šarkaniáda. Na Kalvárii ju organizujú mesto Nitra a Nitrianska organizácia cestovného ruchu (NOCR).


Ako informovala radnica, podujatie určené pre deti i dospelých sa bude konať 6. októbra a začne sa od 13.00 h. Súčasťou programu budú aj worskhopy, maľovanie na tvár i návšteva Misijného múzea.       

NOCR okrem toho pripravila aj ochutnávku čokolády, medu a rôznych gaštanových špecialít. "Spomedzi šarkanov rôznych farieb, veľkostí a tvarov budú vybrané tie najzaujímavejšie a najatraktívnejšie a ich majitelia budú odmenení aj cenami," informovali organizátori.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.04.2019
Na Veľký piatok bude v uliciach mesta Nitra krížová cesta
V uliciach Nitry sa bude na Veľký piatok 19. apríla konať tradičná krížová cesta. Slávnostná pobožnosť sa začne o 13.30 h pred budovou krajského súdu na Štúrovej ulici.
viac
12.08.2019
Veriaci sa zídu na tradičnej Mariánskej púti k Matke Božej
V Nitre sa bude koncom týždňa konať tradičná Mariánska púť. Jej program sa začne vo štvrtok 15. augusta a vyvrcholí slávnostnou bohoslužbou na kalvárii v nedeľu 18. augusta. Jej hlavným celebrantom bude nitriansky biskup Viliam Judák.
viac
13.04.2021
NSK pomôže pri obnove Kalvárie v Nitre
Nitriansky samosprávny kraj (NSK) pomôže pri rekonštrukcii areálu Kalvárie v Nitre. Krajskí poslanci už schválili aj uznesenie o združení financií a o spolupráci s Rímskokatolíckou cirkvou a Farnosťou Nitra - Kalvária. Z tohtoročného rozpočtu NSK pôjde na projekt vyše 100 000 eur.
viac
20.06.2022
Turistov čakajú v lete Medové výlety i tradičné vinobusy
Ponitrie s radosťou je nová destinačná značka, ktorá bude sprevádzať turistov a návštevníkov Nitry a jej okolia. Budú ňou označené lokálne poľnohospodárske a potravinárske produkty, výnimočné remeselné a spotrebné výrobky, ubytovacie, stravovacie a doplnkové služby v cestovnom ruchu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %