Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
22.08.2016 12:24

Senec chce odstrániť štyri nelegálne skládky za viac ako 50 000 eur


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Senec chce odstrániť štyri nelegálne skládky odpadu na Nitrianskej a Diaľničnej ulici, Seredskej ceste a ceste na Mlynský Klin za 50.600 eur bez DPH. Momentálne prebieha verejné obstarávanie na zhotoviteľa prác.


Prvá skládka sa nachádza na výpadovke zo Senca, na starú Nitriansku cestu. Jej výmera je okolo 1400 metrov štvorcových (m2) so 150 tonami odpadu. Ďalšia nelegálna skládka odpadu je umiestnená na Diaľničnej ulici, pred výjazdom na diaľnicu zo Senca do Bratislavy, v blízkosti ovocného sadu. "Táto lokalita je na okraji mesta, z tohto dôvodu je veľmi pohodlné nechcený odpad odvážať práve sem, a to nielen obyvateľmi mesta Senec, ale aj z priľahlých obcí. Nakoľko sa však v blízkosti nachádza súkromné liečebno-výchovné sanatórium, odstránenie tejto skládky je nanajvýš žiaduce," priblížila samospráva. Na 1200 metroch štvorcových (m2) sa tu nachádza zhruba 250 ton odpadu.      

Nelegálna skládka, ktorú chce mesto odstrániť, je aj na poľnej ceste, pozdĺž starej Seredskej cesty. Ide o hlavnú cestu, od odbočky na Tureň, s pokračovaním ku kruhovému objazdu, smer Šamorín. "Keďže ide o lokalitu blízko hlavnej cesty, je veľmi jednoduché nechcený odpad dovážať práve sem. Výmera skládky je 2800 m2 s 350 tonami odpadu," spresnilo mesto.      

Približne 105 ton odpadu je na skládke, ktorá má rozlohu 1600 m2 a nachádza sa na ceste na Mlynský klin, v tesnej blízkosti rodinných domov. Podľa seneckej samosprávy sa na týchto skládkach nachádza približne rovnaký druh odpadu, v rôznom množstve. Ide najmä o zmesový komunálny odpad, stavebný odpad, opotrebované pneumatiky, papier, sklo či obaly z plastov.      

Mesto chce, aby zhotoviteľ prác, ktorý vzíde z verejného obstarávania, realizoval triedený zber, odvoz a uloženie odpadu. Taktiež i sanáciu miesta do pôvodného stavu.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.03.2017
Vybudovaním zberného dvora ušetrí obec na vývoze komunálneho odpadu
Hornooravská obec Hruštín, ktorá je vstupnou bránou do námestovského okresu, vybuduje v tomto roku nový zberný dvor na separáciu odpadu.
viac
11.04.2017
Tak vlani triedili vo Vranove nad Topľou
V minulom roku vyzbierali vo Vranove nad Topľou 7125 ton zmiešaného komunálneho odpadu, čo je o 35 ton viac ako v roku 2015. Zároveň vytriedili aj 337 ton papiera, skla a plastov, čo je o 32 ton viac ako v roku 2015.
viac
09.05.2020
Na odstraňovanie čiernych skládok v meste doplácajú všetci
V druhej polovici mesiaca apríl mesto Dubnica nad Váhom avizovalo mimoriadny bezplatný zber elektroodpadu a nebezpečného odpadu. V priebehu mája tak samospráva zabezpečí priamo zo sídlisk a mestských častí zber starých chladničiek, práčok, ale aj nepoužitých farieb, olejov či hnojív.
viac
12.03.2021
Zber kuchynského odpadu v Trebišove by sa mohol začať v apríli
Mesto Trebišov podľa radnice intenzívne rieši otázku zberu a vývozu triedeného kuchynského odpadu z domácností.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %