Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
10.09.2019 05:45

Seniori zo siedmich krajín sa zúčastnia Olympiády univerzít tretieho veku


Ilustračná snímka, zdroj: utv.tuzvo.sk


Ôsmy ročník Medzinárodnej športovej olympiády pre študentov Univerzít tretieho veku (UTV) sa uskutoční od 11. do 14. septembra na pôde Technickej univerzity (TU) vo Zvolene.


Do mesta pod Pustým hradom príde viac ako 140 študentov UTV z Poľska, Turecka, Ukrajiny, Rumunska, Českej republiky, Maďarska a Slovenska.       

"Súťažiť budú v streľbe zo vzduchovej pušky, stolnom tenise, lukostreľbe, bowlingu, šachu. Máme pripravené aj ďalšie športové disciplíny, ktoré budú orientované na "najvšestrannejšieho olympionika," uviedol pre TASR vedúci UTV vo Zvolene Erik Selecký. Obohatením športových aktivít bude splav rieky Hron.       

„Sme veľmi radi, že okrem stabilných partnerov môžeme privítať aj novú univerzitu tretieho veku z maďarského mesta Pécs. Naša myšlienka vytvorenia jednej spoločnej medzinárodnej aktivity pre seniorov – študentov sa ujala a okrem možnosti na Slovensku sa športovej a kultúrnej aktivity chopili aj kolegovia z poľského mesta Lubsko a ukrajinského mesta Lutsk. Vďaka tejto spolupráci majú študenti UTV zo Zvolena možnosť pravidelne navštevovať aj iné mestá v stredoeurópskom priestore," priblížil Selecký.       

Okrem súťažiacich seniorov netreba podľa neho zabudnúť ani na seniorov – dobrovoľníkov, ktorí pomáhajú pri organizácii tohto podujatia - či už ako sprievodcovia jednotlivých krajín, kde si precvičia svoje jazykové schopnosti, alebo aj ako rozhodcovia, zapisovatelia pri športových disciplínach.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.08.2016
Vo Zvolene zrevitalizovali za niekoľko týždňov spustnutý park za plavárňou
Mesto Zvolen dokončilo v týchto dňoch revitalizáciu parku za zvolenskou plavárňou. Tento priestor dlhé roky pustol, stal sa "útulkom" pre bezdomovcov a obyvatelia mesta sa tam báli aj počas dňa vkročiť.
viac
16.03.2017
Veľvyslankyňa Yamila Sonia Pita Montes navštívila Detvu
V sobotu 11. marca 2017, keď si mesto Detva pripomenulo medzinárodný deň žien, Detva privítala novú veľvyslankyňu Kubánskej republiky jej excelenciu Yamilu Soniu Pita Montes.
viac
17.05.2017
Do práce na bicykli bude v máji jazdiť sedemtisíc cyklistov
Kampaň Do práce na bicykli na podporu ekologickej nemotorovej dopravy, sa koná štvrtýkrát. Tento rok sa do súťaže zaregistrovalo 74 miest a obcí. Tento počet prekonal všetky predošlé ročníky.
viac
30.11.2017
Zvolen je „Enviromesto“ vďaka projektu adaptácie na zmeny klímy
V prvom ročníku súťaže Enviromesto 2017 sa ušla cena aj Zvolenu. Súťaž organizovalo Ministerstvo životného prostredia spolu s jej národným koordinátorom - Slovenskou agentúrou životného prostredia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %