Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
05.01.2019 08:05

Sezónny skibus bude opäť dovážať lyžiarov z juhu do centier v Kokave a v Látkach


Ilustračná snímka


Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK), mestá Fiľakovo a Lučenec a Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Turistický Novohrad a Podpoľanie spúšťajú od soboty 5. januára 2019 prevádzku sezónneho skibusu pre lyžiarov a turistov do stredísk Látky – Prašivá a Kokava - Línia.


Ako informovala hovorkyňa BBSK Marcela Glevická, autobus bude vychádzať každú sobotu vždy o 8.15 h z autobusovej stanice vo Fiľakovo a následne bude naberať cestujúcich na zastávkach Lučenec Rúbanisko II, Lučenec autobusová stanica a Obchodné centrum Galéria, Vidiná, Lovinobaňa, Mýtna, Hriňová, aby ich vyviezol do stredísk Látky - Prašivá a Kokava nad Rimavicou - Línia.       

"Som nesmierne rád, že sme sa dokázali v kraji spojiť. Autobus a jeho trasu sme tento rok rozšírili a predĺžili. Predĺžili sme pôvodnú linku začínajúcu v Lučenci o ďalšie mesto, aby mohli využiť lyžiarske strediská v kraji aj ľudia z Fiľakova," povedal predseda BBSK Ján Lunter.       

Po rovnakej trase s rovnakými zastávkami sa bude autobus vracať o 14.30 h. Lyžiarsky autobus môžu turisti využívať od 5. januára do 9. marca 2019. Cena cestovného lístka je dve eurá a je v nej zahrnutá preprava lyží či snowboardu i príručnej batožiny.       

Od januára by mal pri tom začať premávať aj lyžiarsky autobus, ktorý bude vychádzať z maďarského Šalgotarjánu a pokračovať cez stredoslovenské lyžiarske strediská až na Chopok.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.01.2017
Bezplatná doprava s novinkami
Liptov aj v aktuálnej zimnej sezóne prevádzkuje bezplatné linky Ski & Aqua busov. Novinkami oproti minulej sezóne sú napríklad vyššia frekvencia liniek v hlavnej sezóne, zefektívnenie procesu operatívneho dopĺňania posilových spojov a aj nová linka CITY BUS.
viac
22.02.2019
Víkendový skibus 4x4 vozí lyžiarov zo Šalgotarjánu cez Lučenec až na Horehronie
Už štyri víkendy sa lyžiari a snoubordisti z maďarského Šalgotarjánu môžu lyžovať v štyroch lyžiarskych strediskách na Slovensku vďaka víkendovému skibusu 4x4, ktorý prepája 4 regióny so 4 lyžiarskymi strediskami.
viac
28.07.2020
Umelecký tábor Letavy otvorí svoj 35. ročník
Viacero umeleckých dielní zameraných na rôzne druhy a žánre umení prinesie aktuálny 35. ročník letného umeleckého tábora Letavy, ktorý sa 2. až 9. augusta uskutoční v rekreačnom stredisku Kokava-Línia v Poltárskom okrese.
viac
09.12.2023
Lyžiarsku sezónu v stredisku Kokava-Línia otvoria 23. decembra
Lyžiarsku sezónu v stredisku Kokava-Línia v Poltárskom okrese otvoria 23. decembra. TASR to v piatok potvrdil konateľ František Auxt s tým, že ceny lístkov na vlek tento rok nemenili.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %