Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
29.12.2017 04:40

Silvester v Michalovciach bude opäť bohatý na program


Silvester v Michalovciach.


Posledný deň kalendárneho roka spestrí v Michalovciach niekoľko zaujímavých podujatí.


Silvestrovské dopoludnie je už tradične späté so silvestrovskou vernisážou, ktorá sa uskutoční 31. decembra o 10. hodine v galérii Zemplínskeho osvetového strediska. Výstava bude tentokrát venovaná výberu z tvorby umelcov, ktorí boli počas 60-ročnej existencie Zemplínskeho múzea účastníkmi medzinárodných maliarskych i sochárskych plenérov a sympózií.

Netradičné, ale veselé recesistické zápolenie budete môcť zažiť presne napoludnie, keď prídete na Námestie osloboditeľov pred budovu mestského úradu. Mesto Michalovce organizuje súťaž vo vystreľovaní zátok zo šumivého vína. Cieľom súťažiacich je vystreliť zátku do čo najväčšej vzdialenosti. Zúčastniť sa môže každý záujemca, ktorý si donesie fľašu šumivého vína s obsahom 0,7 l. Výzvou pre súťažiacich je doposiaľ neprekonaný rekord v tejto súťaži ešte z roku 2005, kedy Pavol Tóth vystrelil svoju zátku zo šumivého moku do vzdialenosti 31 metrov.

Večerný program sa bude niesť v znamení osláv 25. výročia štátnosti. Program spojený so zapálením vatry, koncertom skupiny Panama Music Band, pyromuzikálnym ohňostrojom a príhovorom primátora mesta začne o 22:30 hod.

Autor: (MsÚ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.03.2017
Oslavy 70. výročia vzniku mesta Vysoké Tatry budú trvať celý rok
V priebehu tohto roka si budú pod tatranskými končiarmi pripomínať 70. výročie vzniku jednotného samosprávneho celku, ktorý dal dovtedy satelitným osadám podhorských obcí možnosť spoločného vývoja.
viac
07.06.2017
Snina pri príležitosti výročia predstaví vlastnú mincu i pieseň
Sninská samospráva sa pri príležitosti 700. výročia prvej písomnej zmienky o meste rozhodla pripraviť pre svojich obyvateľov možnosť vyraziť si vlastnú mincu. Mesto bude zároveň reprezentovať aj nová pieseň. Obe zaujímavosti predstaví verejnosti už tento piatok (9. 6.).
viac
15.06.2017
Dni Petržalky oslavujú dvadsiatiny
Oslavy vyvrcholia galaprogramom v sobotu 17. júna na dostihovej dráhe. Ako hlavný hosť programu vystúpi známy anglický rockový spevák Chris Norman, ktorý je známy aj zo svojho pôsobenia v skupine Smokie.
viac
24.12.2017
Bratislavský Silvester 2017 ponúkne aj diskotéku pod holým nebom
Bratislavčania a návštevníci hlavného mesta sa môžu na tešiť na odpočítavanie posledných sekúnd starého roka spojené so špičkovou svetelnou show v scenérii dunajského nábrežia. Centrálnou zónou silvestrovských osláv bude Námestie Ľ. Štúra a Hviezdoslavovo námestie v Starom Meste.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %