Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
20.02.2017 01:41

ŠIOV pracuje na zelených vozidlách


Ilustračná snímka: (int).


Štátny inštitút odborného vzdelávania spolupracuje na projekte, ktorý sa týka zelených vozidiel. Presnejšie servisu a údržby hybridných áut a elektromobilov.


Projekt, na ktorom spolupracuje 14 partnerov zo 4 krajín – Slovensko, Česko, Maďarsko a Veľká Británia – sa zameriava na spájanie klasického vzdelávania s e-learningovými metódami v oblasti údržby a opráv hybridných a elektronických vozidiel.

Projekt je určený pre žiakov učebných a študijných odborov stredných odborných škôl v oblasti automobilového priemyslu. „V projekte sa dôraz upriamuje na využívanie inovatívnych učebných metód ako je bádateľské učenie, či metódy kritického myslenia, čo prinesie kvalitnejšie materiály pre učiteľov aj žiakov,“ hovorí riaditeľ Štátneho inštitútu odborného vzdelávania Michal Bartók, ktorý zároveň konštatuje: „Slovensko je bezpochyby svetovou automobilovou veľmocou. Budúcnosť patrí vozidlám priateľským k životnému prostrediu a tento projekt veľmi pružne reaguje na ekologické trendy.“

Výstupmi projektu budú e-learningové interaktívne výukové moduly podporené LMS, čo je funkcionalita vzdelávacieho portálu, pracovné listy a videá na praktickú výuku, ale aj metodické materiály pre učiteľov a online výkladový slovník odborných pojmov v jazykových mutáciách partnerov projektu.

Partnermi projektu zo Slovenska sú Štátny inštitút odborného vzdelávania, Zväz automobilového priemyslu Slovenskej republiky, Súkromná Stredná odborná škola – Duálna akadémia Bratislava a Centre for Modern Education Bratislava.

Školy zapojené do projektu budú testovať a vykonávať pilotáž novo vyvíjaných výučbových materiálov. Organizácie z prostredia automobilového priemyslu obohatia vyvíjané materiály o súčasné poznatky a zároveň budú poskytovať spätnú väzbu.

Projekt sa začal realizovať v januári tohto roka a potrvá do konca októbra 2019. Viac informácií je publikovaných na webovej stránke www.gwproject.eu.

 

Autor: (Michal Kaliňák, riaditeľ odboru smerovania mládeže ŠIOV)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.11.2018
Cieľom národného projektu je dostupná predškolská príprava pre všetky deti
Cieľom Národného projektu Škola otvorená všetkým je ukázať, že rovnaký prístup ku kvalitnému vzdelávaniu by mal byť pre každého, týka sa to aj predškolskej prípravy.
viac
19.05.2020
Vzdelávací projekt Dokument na kolesách začína v online podobe
Filmom Skutok sa stal od Barbory Berezňákovej odštartoval v pondelok celoročný vzdelávací projekt Dokument na kolesách. Minulé roky sa realizoval prostredníctvom premietaní priamo na stredných školách, teraz sa začal v online podobe.
viac
21.05.2020
Projekt TUKE a oceliarní chce zvýšiť záujem o techniku a podchytiť talenty
Popularizovať vedu medzi mladými ľuďmi a zvýšiť záujem o štúdium technického zamerania je zámerom vzdelávacieho projektu Technické talenty 2020+.
viac
17.09.2020
Základné školy sa môžu zapojiť do projektu „Hovorme o jedle“
Základné školy sa už od 16. septembra 2020 budú môcť zaregistrovať a realizovať aktivity VIII. ročníka HOVORME O JEDLE.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %