Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
01.12.2018 02:30

Súťaž škôl o najkreatívnejšie využitie odpadov pozná víťazov


Ekopolis


Nadácia Ekopolis vyhlásila víťazov celoslovenskej súťaže Daj odpadu druhú šancu. Za najkreatívnejšie nápady ako recyklovať odpady odmenila Základnú školu (ZŠ) Kapa v Žiline, ZŠ Podhorany a ZŠ s materskou školou Lučenec.


Do súťaže sa zapojilo 14 základných a stredných škôl, z ktorých porota vybrala tri s najkreatívnejšími nápadmi. Súťaž spočívala v takzvanej upcyklácii použitých materiálov, ako sú napr. PET fľaše, textílie alebo papier, na ďalší využiteľný materiál - nástroje, pomôcky, či dekorácie pre školu.       

„Cieľom súťaže bolo upozorniť na dôležitosť recyklovania odpadov v tejto dobe, extrémnej na konzum. Chceme docieliť, aby žiaci nevideli recyklovateľné materiály ako odpad, ktorý hneď končí v smetnom koši, ale aby vnímali, že veci sa ešte dajú využiť," informovala PR manažérka Nadácie Ekopolis Martina Ragalová.       

Tri školy, ktoré sa podľa poroty z Nadácie Ekopolis najlepšie popasovali s témou druhej šance pre odpad, získajú cenu v podobe finančného daru a eko-tašky pre svojich žiakov.       

„Mnohé nápady a vyrobené veci, ktoré vznikli na zapojených školách nás milo prekvapili a úprimne potešili. Z fotografií a popisu všetkých uskutočnených aktivít, ktoré sme dostali vidieť, že žiaci nielen rozmýšľali nad tým, aby vytvorené predmety našli svoje praktické využitie, ale aj nad ich dizajnovým prevedením," podotkol riaditeľ nadácie Ekopolis Peter Medveď.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.04.2017
Cez žiakov učí škola triediť aj rodičov a starých rodičov
Už osem rokov sa pozoruhodným spôsobom pedagógovia kremnickej Základnej školy na Angyalovej ulici venujú environmentálnej výchove žiakov.
viac
25.09.2019
O podobe nového parčíka pri Hrone budú rozhodovať aj obyvatelia
O parčíku, ktorý zveľadí priestor medzi železničnou stanicou Banská Bystrica – mesto a riekou Hron, budú rozhodovať aj obyvatelia. Samospráva spoločne s Nadáciou Ekopolis chce poznať ich názory na to, ako by mala táto plocha vyzerať, a preto organizuje stretnutie, ktoré sa uskutoční 1. októbra.
viac
02.12.2021
Za 25 rokov eviduje zberný dvor v Radvani 55 000 ton odpadu
Zberný dvor v mestskej časti Radvaň v oblasti nakladania s odpadom na území mesta Banská Bystrica zriadila samospráva pre obyvateľov ešte v novembri 1996.
viac
11.01.2023
Plasty a kovy sa budú zbierať do žltých kontajnerov, červené zmiznú
Banskobystričanov čakajú v tomto roku zmeny v odpadovom hospodárstve. Plasty budú vyhadzovať spoločne s obalmi z kovov a viacvrstvových kombinovaných materiálov - tetrapakov do žltých kontajnerov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %