Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
04.01.2019 11:25

Skalica vyzvala občanov o pomoc so zimnou údržbou, záujem bol minimálny


Ilustračná snímka, zdroj: NaZahori


Mesto Skalica vypracovalo Operačný plán pre výkon zimnej údržby a takisto vyzvalo o pomoc občanov mesta. Informovalo o tom mesto na svojom webovom profile.


Zmenou legislatívy došlo k zásadnej zmene v povinnosti odstraňovať chyby v schodnosti chodníkov priľahlých k nehnuteľnostiam, pokiaľ tieto vznikli znečistením, poľadovicou alebo snehom, pričom túto povinnosť mali doteraz vlastníci, správcovia a užívatelia nehnuteľností.       

Mesto Skalica má zabezpečenú zimnú údržbu a tiež je vypracovaný Operačný plán pre výkon zimnej údržby. Táto činnosť sa ale vykonáva iba v rámci finančných a technických možností mesta a dodávateľov zmluvne dohodnutej činnosti. "Finančné možnosti a technické zabezpečenie neumožňuje pokryť zimnú údržbu v prípade nepriaznivej poveternostnej situácie okamžite v rámci celého mesta. Aj z tohto dôvodu operačný plán obsahuje časové limity a prioritné lokality v rámci vykonávania zimnej údržby v našom meste," uviedla primátorka Skalice Anna Mierna.       

Mesto sa obrátilo na občanov s výzvou, aby si v rámci svojej dobrej vôle ponechali dobré zvyky v starostlivosti o komunikáciu pred svojim domom. "Odozva bola minimálna. Do konca roku 2018 sa prihlásil iba jeden obyvateľ mesta," doplnila primátorka.       

Ako dodala, ak každý pristúpi zodpovedne k starostlivosti o chodník podľa starého znenia zákona, mestu sa výrazne uľahčia finančné a časové prostriedky, ktoré môže využiť na údržbu lokalít, na ktorých panuje celospoločenská dohoda.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.12.2018
Vyhlásenie ZMOS k aktuálnej situácii pri celoplošnej zimnej údržbe
Združenie miest a obcí Slovenska reaguje na dezinformácie, ktoré odzneli v médiách zo strany hovorkyne Ministerstva dopravy a výstavby SR vo vzťahu k povinnosti miest a obcí zabezpečovať celoplošnú zimnú údržbu.
viac
09.01.2019
Odhŕňať sneh v meste pomáhali aj väzni
Do odhŕňania snehu v Bratislave sa momentálne zapojili aj odsúdení vo výkone trestu z Ústavu na výkon trestu odňatia slobody v Justičnom paláci. Takmer 80 ich pomáhalo aj pri minulotýždňovom snežení.
viac
17.12.2019
Mesto Skalica zrušilo ples aj novoročný ohňostroj
Mesto Skalica zrušilo ples, ktorý sa mal uskutočniť 11. januára 2020, a takisto sa neuskutoční novoročný ohňostroj. Informovalo o tom mesto na sociálnej sieti.
viac
07.07.2020
Kraj už má mandát na údržbu ciest k turisticky atraktívnym lokalitám
Hoci má Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) turisticky atraktívne miesta, už dlhé roky sa obce a mestá či súkromný sektor trápia so stavom komunikácií, ktoré k nim vedú.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %