Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
02.11.2016 10:15

Škriatkovia už odhalili 120 pokladov


Hra má obyvateľom aj návštevníkom regiónu predstaviť krásy a atraktivity kraja.


Hra Objavuj poklady Bratislavského regiónu vo svojom štvrtom ročníku dáva možnosť hľadať poklady, ktoré nezbední škriatkovia ukryli po kraji, pomocou mobilného telefónu. V piatok 28. októbra bola v aplikácii zverejnená už štvrtá tridsiatka lokalít, ktoré stačí nájsť so zapnutým GPS.


„Zatiaľ sa do hry registrovalo viac ako 400 hráčov, ktorí hľadajú po regióne poklady. V aplikácii sú každý piatok zverejnené lokality, kde sú poklady ukryté. Môžu to byť hrady, kostoly, parky, divadlá, ihriská. V aplikácii sa navyše každý dozvie, prečo je poklad ukrytý práve tu a čo je na tomto mieste výnimočné. Skrátka, nájdu tam dôvod, prečo škriatkovia ukryli poklad práve tam,“ zhrnul princíp hry predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Objavuj poklady bratislavského regiónu je hra, ktorou Krajská organizácia cestovného ruchu Bratislava Region Tourism a Bratislavský samosprávny kraj už po štvrtý raz predstavujú obyvateľom aj návštevníkom regiónu krásy a atraktivity kraja. Tristo pokladov v kraji ukáže hľadačom to naj, čo región ponúka. Za každý nájdený poklad dostanú hľadači od jedného do päť bodov, v závislosti od náročnosti nájdenia a terénu, a tí najúspešnejší budú vyhlásení 10. decembra na Župných Vianociach v Stupave.  Výhry však dostanú každý týždeň aj piati vyžrebovaní hľadači.

Tridsiatku lokalít odhaľuje aplikácia Bratislava Region každý piatok, no vydať sa ku skrytým pokladom môže každý aj k tým predošlým lokalitám. Dovedna tak môže každý navštíviť až tri stovky zaujímavých miest v regióne. Poklady sú v lese, pri sakrálnych či kultúrnych pamiatkach ale aj na miestach, kde by to nikto nečakal.

„Každému stačí iba aplikácia Bratislava Region, ktorá funguje v IOs aj v Androide. Na mieste pokladu si zapnú GPS, lokalizujú sa a sú v hre o hodnotné ceny. Každý týždeň sú to okamžité výhry, ako vstupy do múzeií, hry či vstupy na rôzne aktivity v regióne. Výhercov veľkých cien, teda tých najúspešnejších hľadačov, vyhlásime 10. Decembra na Župných Vianociach v Stupave,“ uzavrel výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

 

 

Autor: (bsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.04.2016
Výdavky na obyvateľa Bratislavského kraja boli minulom roku 208 €
Sumu približne 208 € na obyvateľa ročne vynakladá Bratislavský samosprávny kraj (BSK) na zabezpečenie svojich kompetencií v oblasti sociálnej starostlivosti, vzdelávania, kultúry, dopravy či turizmu. Vyplýva to zo Záverečného účtu BSK za rok 2015, ktorý v piatok 22. apríla schválili poslanci.
viac
19.05.2016
Napoleon opäť bojuje o Bratislavu
Ukážky dobového vojenského táborenia francúzskej a rakúskej armády, ich vojenského výcviku, pochodu na bojové pole, rekonštrukcia historických bojov a veľa ďalšieho aj tento rok prinesie tradičné podujatie kultúrneho leta Bratislavského samosprávneho kraja „Ubránili sme sa“.
viac
01.07.2016
Na hranici s Rakúskom otvorila NDS nové informačno-predajné miesto
Národná diaľničná spoločnosť (NDS) otvorila dnes v Jarovciach, na hranici s Rakúskom, nové uvítacie informačno-predajné miesto (IPM) s najvyšším svetovým štandardom.
viac
16.06.2017
Prázdninový hit štartuje
Obľúbená rodinná hra Poklady na LiptOVE sa rozbieha už dnes 16. júna 2017. Deti čaká ešte viac atrakcií ako v minulom roku a nová sprievodkyňa po regióne ovečka Valaška. Do tajomných truhličiek bude možné nazerať až do konca septembra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %