Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
01.07.2016 03:00

Slovenské rytierske dni 2016 na hrade Sklabiňa


Snímka zdroj: (zaturka.sk).


V nedeľu 10. júla 2016 môžete prežiť deň v spoločnosti rytierov, sokoliarov a stredovekej atmosféry priamo na tajuplnom hrade Sklabiňa.


Žilinským samosprávny kraj pozýva na historické podujatia, ktoré budú plné šermu, stredovekého života a dobovej atmosféry.

Pripravený je pestrý program, ktorý sa bude venovať tajomnému stredoveku a stredovekému životu. Na hrade Sklabiňa, opradenom rôznymi tajuplnými legendami sa môžete tešiť na skupinu historického šermu TAURUS ATER a svoje umenie vám predvedú sokoliari zo skupiny BIATEC. Pre malých aj veľkých rytierov budú tradične pripravené akadémie, pri ktorých si môžu vyskúšať svoje rytierske schopnosti.

Chýbať nebude ani stredoveký remeselný trh. Kto ešte nestihol začať, stále má možnosť zbierať pečiatky do pasu slovenského rytiera. Za tri nazbierané pečiatky budú návštevníci môcť získať knihu. A keďže na hrade Sklabiňa už viacerí z vás svoju tretiu pečiatku do pasu slovenského rytiera získajú, budeme mať pre vás za odmenu pripravenú knihu Templári: legendy cti a slávy.

Web: www.templarskykraj.sk

Facebook: Žilinský kraj TEMPLÁROV

 

 

Autor: (ts)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.04.2017
Za kultúrou v ŽSK vyrazte aj v apríli
Žilinský samosprávny kraj opäť vytvoril bohatý kultúrny program vo všetkých župných regiónoch. Múzeá, galérie, knižnice, divadlá, kultúrne strediská i hvezdáreň v pôsobnosti Žilinskej župy privítajú prvé slnečné dni výberom tých najzaujímavejších podujatí.
viac
08.07.2021
Na župe prebehlo 26. zasadnutie Zastupiteľstva Žilinského samosprávneho kraja
Zasadnutie Zastupiteľstva sa po prvýkrát uskutočnilo v hybridnej forme, teda poslanci sa ho mohli zúčastniť online alebo prezenčne, pričom väčšina poslancov využila online pripojenie.
viac
23.09.2021
Žilinský samosprávny kraj stojí za všetkými svojimi nemocnicami
Žilinský samosprávny kraj je zriaďovateľom štyroch župných nemocníc. Úroveň týchto nemocníc sa za posledné roky rapídne zvýšila vďaka rekonštrukciám, skvalitneniu prístrojového vybavenia, ale i odbornosti personálu.
viac
19.10.2021
V Žilinskom kraji sa začalo očkovanie treťou dávkou
Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) spustil v pondelok 18. októbra očkovanie treťou dávkou vakcíny Pfizer. Výjazdové vakcinačné tímy sa zamerajú na najzraniteľnejšiu skupinu obyvateľov v zariadeniach sociálnych služieb.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %