Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
18.04.2018 11:36

Služba zdieľaných bicyklov v Prievidzi začala svoju tretiu sezónu


Ilustračná snímka TASR


Prievidzská služba zdieľaných bicyklov vstúpila v týchto dňoch do svojej tretej sezóny. Občianske združenie Zelený bicykel pripravilo i viacero noviniek, informoval TASR jeden z autorov projektu Mirety Dian.


Pre užívateľov zelených bicyklov pripravilo občianske združenie aj nové stojany, jeden z nich je v Prievidzi v centre a ďalší pribudne v Bojniciach pri hoteli na Hurbanovom námestí. Stojan opätovne pribudol aj pri obchodnom centre na Nábrežnej ulici v Prievidzi. Novinky sa týkajú i platby za službu, na cyklistov tiež čakajú počas sezóny i rôzne súťaže.      

 "Zelený bicykel budeme prezentovať aj na konferencii cestovného ruchu v Prievidzi 19. apríla, 20. apríla budeme súčasťou 15. ročníka podujatia Ekorok s Nestlé, v rámci ktorého sme pripravili súťaže," priblížil ďalej Dian. Počas mája bude podľa neho tím Zeleného bicykla šliapať do pedálov v rámci kampane Do práce na bicykli a k tejto aktivite pozýva i ďalších ľudí.       

Projekt zdieľaných bicyklov spustili v Prievidzi bratia Mirety a Jaroslav Dianovci v júli 2016. Obyvatelia majú k dispozícii v Prievidzi, Bojniciach a Opatovciach nad Nitrou viac ako 100 bicyklov. Záujemcovia si môžu bicykel vypožičať buď cez čipovú kartu, aplikáciu alebo sms.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.04.2021
Stropkovský Park zvierat postupne mení zameranie
Po zimnej prestávke je od polovice apríla verejnosti sprístupnený stropkovský Park zvierat. Toto unikátne zariadenie v širšom centre mesta vstupuje v tomto roku už do svojej tridsiatej ôsmej sezóny. Pre návštevníkov prináša opäť niekoľko noviniek.
viac
15.06.2021
Mesto Prievidza opäť podporilo prevádzku zdieľaných bicyklov
Obyvatelia a návštevníci Prievidze a Bojníc si budú môcť aj v roku 2021 požičať zdieľané bicykle na spolu 20 stojanoch, a prepraviť sa nimi na krátke trasy. Mesto Prievidza alternatívnu ekologickú dopravu podporilo objednaním prevádzkovania služby Zelený bicykel na 120 dní.
viac
23.04.2022
Pltníci začali voziť ľudí na Váhu opäť v tradičnom jarnom termíne
Strečnianski pltníci začali v piatok voziť na Váhu ľudí v tradičnom jarnom termíne po dvoch rokoch. Spustenie prevádzky okolo skál Margita a Besná a popod dva strečnianske hrady umožnilo podľa Pavla Albrechta z Prvej pltníckej a raftingovej spoločnosti zrušenie pandemických opatrení.
viac
13.05.2022
Cyklobusom do 4 lokalít v okolí Banskej Bystrice
Aj tento rok sa môžu priaznivci turistiky a cykloturistiky tešiť na tradičné letné autobusy, ktoré pripravuje oblastná organizácia cestovného ruchu Stredné Slovensko v spolupráci s partnermi. Už najbližšiu sobotu 14. mája začína premávať Cyklobus a Turbus.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %