Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
04.09.2019 09:25

Sociálne podnikanie bude témou odborného seminára v Prešove


Ilustračná snímka, zdroj: ia.gov.sk


Budovanie miestnych a regionálnych sietí sociálnej ekonomiky a podnikanie ako nástroj k dosahovaniu spoločensky prospešných cieľov v mimovládnych neziskových organizáciách bude témou odborného seminára, ktorý sa uskutoční 11. septembra v Prešove.


Podujatie sa koná v rámci Iniciatívy Európskej Komisie European Social Economy Regions 2019. Organizuje ho Odbor sociálnej ekonomiky Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR, Implementačná agentúra MPSVR SR a Prešovský samosprávny kraj.       

"Cieľom odborného seminára je pomôcť subjektom pôsobiacim v neziskovom sektore zorientovať sa v priestore sociálnej ekonomiky na Slovensku v kontexte novej legislatívy a zároveň ich primäť vnímať aj podnikanie ako možný nástroj k dosahovaniu spoločensky prospešných cieľov," uviedla manažérka pre disemináciu národného projektu Inštitút sociálnej ekonomiky z Implementačnej agentúry MPSVR SR Marcela Kukučková.       

Hovoriť sa podľa jej slov bude o sociálnej ekonomike, o tom, ako využívať podnikanie primárne k dosahovaniu spoločensky prospešných cieľov a zároveň aj o skúsenostiach s implementáciou sociálneho podnikania v Prešovskom kraji.       

"Účastníci odborného seminára dostanú dôležité informácie o budovanej sieti Regionálnych center sociálnej ekonomiky, ktoré poskytujú záujemcom o sociálne podnikanie bezplatnú podporu," dodala Kukučková.      

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.07.2018
Diskutovalo sa o možnostiach zlepšenia podpory opatrovateľskej služby
Zástupcovia Implementačnej agentúry Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky (IA MPSVR SR) zorganizovali na župnom úrade v Trenčíne informačný seminár pre potenciálnych žiadateľov o nenávratný finančný príspevok (NFP) v rámci výzvy na zlepšenie podpory opatrovateľskej služby
viac
19.02.2020
Podpora komunitných a nízkoprahových centier z eurofondov pokračuje
Implementačná agentúra Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky spustila v poradí už druhý národný projekt zameraný na rozvoj a podporu komunitných, nízkoprahových centier, ako i nízkoprahovej sociálnej služby pre deti a rodinu.
viac
14.09.2020
Verejné obstarávanie so sociálnym aspektom
Počas seminárov zameraných na Aplikačnú prax verejných obstarávaní (VO) so sociálnym aspektom, ktorej organizátorom bola Implementačná agentúra Ministerstva práce,sociálnych vecí a rodiny SR sa zástupcovia obcí zaujímali najmä o to, ako majú správne postupovať pri VO pri použití sociálneho hľadiska.
viac
09.07.2021
Memorandum o spolupráci prispeje k rozvoju sociálnej ekonomiky v BBSK
Vo štvrtok 8. júla bolo podpismi spečatené Memorandum o spolupráci medzi Implementačnou agentúrou Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky (MPSVR SR) a Rozvojovou agentúrou Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %