Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
25.02.2019 10:45

Spišská Nová Ves: Spropagovať mesto pomôže nová spoločenská hra


Ilustračná snímka, zdroj: kosiceregion


Spropagovať mesto Spišská Nová Ves a jeho okolie by mala pomôcť nová spoločenská hra. Vedúca kancelárie primátora Andrea Jančíková informovala o tom, že mesto sa tak zaradilo medzi pionierov v oblasti tvorby spoločenských hier na potreby prezentácie.


„V Turistickom informačnom centre v Spišskej Novej Vsi a v kníhkupectve na Zimnej ulici si môžu záujemcovia kúpiť hru, ktorá skrýva Zlatý poklad Spišskej Novej Vsi. Ide o stolovú hru, ktorej hlavnou postavou je psík Hally Belly s uškami podobnými zvonom, keďže ich v našom meste vzniklo v čase pôsobenia významnej gotickej zvonolejárne Majstra Konráda neúrekom. Zároveň Bell znamená v angličtine zvon,“ ozrejmila Jančíková. Spoločne s touto sučkou tak záujemcovia prejdú úskalia herného plánu, kde na hráčov čakajú pamiatky a pozoruhodnosti mesta a okolia. Tie ich posunú bližšie k cieľu alebo ich na chvíľu zdržia.       

„Propagáciu mesta sa snažíme vylepšovať aj netradičnými formami. V závere minulého, pre mesto jubilejného, roka sme sa po obľúbených papierových skladačkách reduty, evanjelického a katolíckeho kostola s najvyššou vežou na Slovensku a komikse o histórii mesta rozhodli ponúknuť rodinám s deťmi tento nevšedný propagačný nástroj. Deti tak dostanú v jednom balení hneď dve hry – najprv musia poskladať puzzle podľa obrázku a následne sa môžu pustiť do hľadania zlatého pokladu nášho mesta,“ vysvetľuje Jančíková.       

Nová hra môže podľa nej slúžiť aj ako zaujímavá učebná pomôcka pre tamojších žiakov prvého stupňa základných škôl. Hravou formou sa môžu deti učiť o pozoruhodnostiach Spišskej Novej Vsi a jej okolia, pretože v hre nechýba ani Tisícročná kaplnka či Markušovský kaštieľ. „Autorkou ilustrácií je Katarína Vronková, texty pripravil Tomáš Repčiak,“ uzavrela Jančíková s tým, že Spišská Nová Ves vďaka tejto hre získala netradičný propagačný produkt, ako aj dar na reprezentačné účely.     

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.08.2019
Organizátori finišujú s prípravami dní mesta a remeselného trhu
V Spišskej Novej Vsi finišujú prípravy na Dni mesta a 24. ročník Trhu ľudových remesiel.
viac
30.09.2022
Mesto začalo šetriť energie už v lete, chystá ďalšie opatrenia
V Spišskej Novej Vsi začali šetriť energie v budovách mesta už v lete, mestská spoločnosť Emkobel chystá ďalšie opatrenia. Jej riaditeľ Marián Bubeník uviedol, že doteraz sa podarilo napríklad inštalovať fotovoltické panely na plynovej kotolni na sídlisku Mier.
viac
09.12.2022
Do mesta sa po dvoch rokoch opäť vráti tradičný vianočný trh
Po dvoch rokoch pandemickej prestávky bude od piatka do nedele (9. - 11. 12.) v centre Spišskej Novej Vsi opäť tradičný vianočný trh.
viac
28.02.2023
V novom klientskom centre vybavili už viac ako 47 000 ľudí
V nových priestoroch Klientskeho centra v Spišskej Novej Vsi vybavili od júna minulého roka už viac ako 47 000 klientov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %