Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
16.06.2016 04:33

Spišská Nová Ves zrekonštruuje komunikácie za 5 miliónov eur


Pohľad na Spišskú Novú Ves.


Samospráva mesta Spišská Nová Ves sa rozhodla zrekonštruovať a zmodernizovať miestne komunikácie, ktoré sú vo vlastníctve mesta. Investíciu vo výške 5 miliónov eur schválili poslanci na stredajšom (15. 6.) zasadnutí mestského zastupiteľstva.


„V posledných rokoch sme investovali veľmi veľa do rekonštrukcií miestnych komunikácii, ktoré boli v zlom stave. Za obdobie rokov 2013 - 2015 išlo o sumu viac ako 1 800 000 eur. Napriek tomu to stále nepostačovalo,“ povedal primátor mesta Spišská Nová Ves Ján Volný. Ako doplnil, snažili sa rekonštruovať ulice, kde bola najväčšia premávka a tie, ktoré si to najviac vyžadovali. „Preto sme sa rozhodli, že takmer všetky ulice, ktoré neprešli rekonštrukciou, až na niektoré výnimky, budeme opravovať. Je to okolo 60 ulíc cez jednotlivé časti mesta. Niekde ide len o výmenu asfaltového povrchu, inde pôjde o väčšie zásahy,“ povedal primátor.       

Ako doplnil, rekonštrukcia miestnych komunikácii je v projekte vyčíslená na 5 miliónov eur. „S týmto projektom ideme do súťaže. V prípade, že sa cena dostane pod túto hodnotu, tak by sme zo zvyšných peňazí vedeli opraviť ďalšie cesty alebo chodníky,“ vysvetlil. V tomto roku by podľa Volného mala prebehnúť príprava a v rokoch 2017 - 2018 by sa v dvoch etapách mala uskutočniť rekonštrukcia. „Na konci roka 2018 by mal byť tento problém na 95 % vyriešený,“ informoval.       

„Po zhotovení celého diela sa to preklenie do bankového úveru. Vzhľadom na to, že máme minimálnu úverovú záťaž a vynikajúci rating, máme prísľub z viacerých bánk, že samotný úrok bude minimálny. Úver budeme splácať desať rokov a splátky mesto výrazne nezaťažia,“ doplnil primátor. Výhodou je, zdôraznil, že sa cesty opravia naraz. Upozornil aj na fakt, že záruka na dielo bude plynúť desať rokov. „Takže aj keby zhotoviteľ urobil nejakú chybu, tak bude povinný ju napraviť,“ dodal Volný.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.05.2017
Radnica začala s rekonštrukciou ciest a chodníkov
Liptovskomikulášska mestská samospráva sa s príchodom jarného počasia púšťa do rekonštrukcie ciest a chodníkov. Nový asfalt dostanú tisícky metrov komunikácií v centre mesta aj v mestských častiach.
viac
29.06.2020
Mesto Senica vypísalo výzvu na realizáciu cyklotrasy
Mesto Senica vyhlásilo výzvu na predkladanie ponúk na realizáciu projektu Cyklodopravné trasy Senica - I. etapa, ktorej celková predpokladaná hodnota je vo výške 1 205 744,08 eura. Vyplýva to z informácií zverejnených vo vestníku Úradu pre verejné obstarávania (ÚVO).
viac
03.07.2020
Trnavská župa zmodernizuje cestu na horský priechod Havran z eurofondov
Trnavská župa získala z eurofondov vyše 4 mil. eur na opravu úseku cesty horského priechodu Havran.
viac
29.07.2020
Radnica oživila verejný priestor v centrálnej mestskej zóne
Mesto Štúrovo oživilo verejný priestor v blízkosti kruhového objazdu na križovatke ulíc Nánanská, Komenského a Hlavná. Na ploche 850 štvorcových metrov vybudovalo trávnaté plochy a kvetinové záhony, vysadilo stromy a kríky, pribudli lavičky.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %