Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
27.02.2018 11:02

Splnomocnencom pre sociálne odkázaných občanov v KSK sa stal V. Ledecký


Vladimír Ledecký


Predseda Košického samosprávneho kraja (KSK) Rastislav Trnka slávnostným podpisom menovacieho dekrétu vymenoval v utorok do funkcie splnomocnenca pre sociálne odkázaných občanov Vladimíra Ledeckého.


Jeho hlavnou úlohou bude z úrovne kraja navrhnúť postup pomoci sociálne odkázaným izolovaným skupinám, ktoré sa nachádzajú v Košickom kraji vo viac ako 150 obciach.       

Vladimír Ledecký je od roku 1998 starostom Spišského Hrhova. Je známy svojou prácou na rozvoji obce v sociálnej oblasti a v neposlednom rade na aktivácii nezamestnaných ľudí prostredníctvom obecných podnikov.       

"Úspešný príbeh Spišského Hrhova, ktorý je známy na celom Slovensku, ale aj vo svete, je príklad, z ktorého chceme vychádzať pri koncepčnej práci so sociálne odkázanými v ďalšom období. Som veľmi rád, že pán Ledecký súhlasil so spoluprácou. Pevne verím, že sa nám v krátkej dobe podarí nastaviť dlhodobý a kontinuálny koncept riešenia, projekty a samotnú realizáciu spolupráce medzi obcami, KSK a sociálne odkázanými rodinami v našom kraji. Taktiež som presvedčený, že sa nájde mnoho starostov, ktorí chcú aktívnou spoluprácou rozvíjať ich obce," povedal po vymenovaní Ledeckého Trnka.       

Menovanie Ledeckého do funkcie splnomocnenca pre sociálne odkázaných je podľa Trnku prvým krokom k tomu, aby sa problematikou plošnej aktivácie dlhodobo nezamestnaných obyvateľov, z ktorých tvoria sociálne odkázaní nemalú časť, zaoberal KSK systematicky.       

"Problém dlhodobo nezamestnaných je veľmi ťažko riešiteľný. Aby sa úspešne zvládol, treba zapojiť čo najviac kompetentných organizácií, ktoré vedia danému problému pomôcť. Vyšší územný celok je samosprávna organizácia, ktorá môže aktuálne tomuto procesu napomôcť. Preto som rád, že som pri štarte a dúfajme, že prispejeme k riešeniu dlhodobej nezamestnanosti a z toho vyplývajúcich negatívnych javov," povedal Ledecký.       

Podľa Trnku našli fundovaného odborníka, ktorý má výsledky v sociálnej oblasti. "Zároveň je to človek, ktorého dôležitým atribútom je konštruktívny prístup a chuť veci meniť k lepšiemu. A to je to, čo tu poslednú dekádu na Úrade KSK chýbalo. Osobne sa teším na spoluprácu a verím, že čoskoro budeme môcť informovať o prvých výsledkoch vzájomnej spolupráce," dodal Trnka.  

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.02.2019
Zastupiteľstvo KSK schválilo dotácie pre poskytovateľov sociálnych služieb
Poskytnutie dotácie pre 31 neverejných poskytovateľov sociálnych služieb v celkovej výške 317 000 eur v pondelok schválilo Zastupiteľstvo Košického samosprávneho kraja (KSK). Peniaze pôjdu z centrálnej rezervy krajského rozpočtu.
viac
20.09.2019
Na vládne rokovanie v Čani nepozvali predsedu KSK pre jeho kritické vyjadrenia
Na stredajšom výjazdovom rokovaní vlády v obci Čaňa v okrese Košice-okolie, ktorého témou je akčný rozvojový plán pre tento okres, sa nezúčastňuje predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.
viac
29.12.2021
KSK prerozdelí neverejným poskytovateľom sociálnych služieb dar 350 000 eur
Nadácia Košického samosprávneho kraja (KSK) prerozdelí neverejným zariadeniam sociálnych služieb dar vo výške 350 000 eur.
viac
16.12.2022
KSK bude rokovať o rozpočte, R. Trnka kritizuje výpadok príjmov
O návrhu budúcoročného rozpočtu Košického samosprávneho kraja (KSK) v objeme 357,5 milióna eur budú krajskí poslanci rokovať na zasadnutí v pondelok 19. decembra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %