Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
13.09.2019 12:50

Spojená škola v Novej Bani má nový športový areál


Ilustračná snímka: spojenaskola


Viac ako stovka detí, o ktoré sa škola stará, v ňom bude môcť využívať kombinovanú zostavu s lezeckou stenou, hojdačku, preliezací tunel, tabuľu na písanie či šmykľavku.


V športovisku tiež umiestnili balančné prvky na nácvik chôdze v teréne a rozvoj hrubej motoriky, ako aj pieskovisko s doplnkami na rozvoj jemnej motoriky.      

Na zariadenie športového areálu získala škola finančný príspevok vo výške 17.000 eur od Prvej stavebnej sporiteľne (PSS).     

Riaditeľka školy Karina Gažiová uviedla, že vďaka zrealizovému projektu budú môcť zlepšiť fyzickú kondíciu žiakov. „Z dlhodobého hľadiska budeme vedieť cielene a lepšie formovať ich pozitívny vzťah k zdravému životnému štýlu, čo urobí ich život radostnejší," uviedla.       

Žiaci školy sú často imobilní, prípadne ťažko chodiaci. Toto vnáša do výchovno-vzdelávacieho procesu školy špecifické podmienky, tak pre deti, žiakov, učiteľov, ako aj rodičov. „Pre našich žiakov je pohyb nesmierne dôležitý, a to už od predškolského veku, keď sa formuje a rozvíja osobnosť dieťaťa. Čím skôr sa začne s rozvojom telesných aktivít u dieťaťa so zdravotným postihnutím, tým je to pre dieťa lepšie a účinnejšie," dodala Gažiová.      

Spojená škola v Novej Bani má štyridsaťpäťročnú tradíciu. Poskytuje vzdelávanie a komplexnú starostlivosť deťom a žiakom s telesným, mentálnym a viacnásobným postihnutím. Venuje sa edukácii žiakov od predškolského veku až po prípravu na budúce povolanie. Vzdelávací proces sa realizuje v štyroch zložkách školy – v Špeciálnej materskej škole pre deti s telesným postihnutím, v Špeciálnej základnej škole pre žiakov s telesným postihnutím, v Odbornom učilišti pre žiakov s telesným postihnutím a v Praktickej škole. Súčasťou školy je aj Centrum špeciálno-pedagogického poradenstva.    

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.03.2020
Zrekonštruovaná škôlka Na Hôrke získala aj inovatívne hracie prvky
Investícia stála 246 582 eur, mesto sa na tejto sume podieľalo päť percentnou účasťou.
viac
14.01.2023
Učebňu metrológie zriadila Spojená škola zo štedrého daru kanadského Slováka
  Spojená škola Banská Bystrica, ktorej zriaďovateľom je BBSK, včera slávnostne otvorila novú učebňu metrológie. Tú vybavili zo štedrého daru Louisa Johna Gazdaricu, ktorý škole v poslednej vôli odkázal 125-tisíc eur.
viac
06.02.2023
Pri Spojenej škole v Púchove postavia novú halu s učebňami za dva milióny eur
Moderné gumárenské dielne, robotické pracovisko, počítačová učebňa i dielňa pre strojársky výcvik budú súčasťou novej haly Spojenej školy v Púchove.
viac
08.01.2024
Gymnázium prejde do pôsobnosti mesta, vznikne nová spojená škola
Gymnázium v Liptovskom Hrádku už po novom nebude patriť Žilinskému samosprávnemu kraju (ŽSK). Od 1. septembra bude jeho zriaďovateľom mesto. Radnica budovu odkúpila za 934.000 eur v štyroch splátkach.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %