Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
24.08.2019 05:25

Športovanie bude v meste od septembra drahšie


Zimný štadión Humenné - Športoviská.sk


Využívanie niektorých športovísk spravovaných Správou športových a rekreačných zariadení (SŠaRZ) mesta Humenné bude od 1. septembra spoplatnené vyššou sadzbou. Rozhodli o tom poslanci mestského zastupiteľstva na stredajšom (21. 8.) zasadnutí.


Schválená úprava cenníka za užívanie športovísk znamená zvýšenie cien vstupného na kryté i letné kúpalisko a do sauny. Vyššie ceny si bude SŠaRZ po novom účtovať aj za prenájom veslového člna a vodných bicyklov v rekreačnej oblasti Laborec. Mierne si tiež priplatia športovci využívajúci tenisové kurty a v prípade organizovaných skupín i športovú halu. Nový cenník zároveň upravil výšku poskytovaných zliav pre držiteľov kariet výhod. Zmeny sa nedotkli cien vstupného na zimný štadión, multifunkčné ihrisko, miniihrisko a lezeckú stenu.       

Rozhodnutie zvýšiť ceny vstupného v niektorých športových zariadeniach odôvodnila SŠaRZ tým, že "došlo k nárastu cien energií a zákonnému zvýšeniu miezd a s tým súvisiacich nákladov. Navrhované ceny zohľadňujú aj skutočnosť, že pri tvorbe rozpočtu sú plánované aj tržby za služby, ktoré je potrebné dosiahnuť a ktoré tvoria podstatnú časť rozpočtu".      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.11.2016
Radnica prijíma návrhy na udelenie športových ocenení
Humenská radnica vyzýva na predkladanie návrhov na udelenie športových ocenení. Odovzdať je ich potrebné do 30. novembra tohto roka. Mesto o tom informuje na svojej webovej stránke.
viac
24.05.2019
Nitra chce zreálniť vstupné na športoviská, viaceré poplatky sa zvýšia
Nitrianska radnica mení svoju cenovú politiku pri prevádzkovaní a prenájme športovísk. Jej cieľom je získať viac peňazí, ktoré bude môcť využiť na prevádzkovanie a modernizáciu športových areálov či letného kúpaliska.
viac
30.05.2022
Projekt revitalizácie priemyselnej zóny bude drahší o vyše 660 000 eur
Projekt revitalizácie bývalej priemyselnej zóny na Šávoľskej ceste vo Fiľakove v okrese Lučenec bude drahší o viac ako 660 000 eur.
viac
07.10.2023
Zimný štadión v Gelnici otvára sezónu, vlani ho zavreli pre nárast cien energií
Mesto Gelnica v piatok otvára sezónu na ľade Zimného štadióna Petra Bindasa. Ako informoval primátor Dušan Tomaško na sociálnej sieti, v rámci nej plánujú zorganizovať niekoľko nových podujatí. Minulý rok museli pre výrazné zdraženie energií štadión predčasne zatvoriť.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %