Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
19.06.2018 08:14

Spracovatelia mlieka a milovníci pastierstva sa stretnú na jarmoku syrov


Ilustračná snímka TASR


Spracovatelia ovčieho mlieka a milovníci pastierskej kultúry sa v prvý júlový deň stretnú v oravskej obci Novoť na tradičnom jarmoku syrov - Novotskej hrudke 2018.


Podujatie sa začne o 10.30 h. v rímskokatolíckom kostole v Novoti svätou omšou a požehnaním statku. TASR informoval riaditeľ Oravského kultúrneho strediska (OKS) v Dolnom Kubíne Miroslav Žabenský.      

Tradičná akcia plná vôní a chutí syrov bude pokračovať od 12.00 h. v priestore pri obecnom úrade. „Tu je pripravená súťaž a výstava figurálnych syrov, súťaž o najlepšiu ovčiu hrudku, novotská liga v ťahaní syrových nití a jarmok ľudových tvorcov," dodal riaditeľ OKS.      

V kultúrnom programe sa predstavia Brodecovci z Novote, Krížik & band, Lokčiansky pramienok z Lokce, heligonkári z Rabčíc, deti zo Základnej školy z Novote, Detský folklórny súbor Magurka z Oravskej Lesnej, Folklórny súbor Szarna z poľskej Rajcze a ako hosť vystúpia Kollárovci. Na záver všetkým zahrá DJ Led.      

Podujatie pripravujú OKS v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, obec Novoť a družstvo Agrovex Novoť.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.06.2016
Pozvánka na Radoľský jarmok
Obec Radoľa a Kysucké múzeum v Čadci, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, Vás pozývajú v utorok 5. júla 2016 na Radoľský jarmok.
viac
03.10.2016
Počas jarmoku ukážu zrekonštruovanú časť Svätokrížskeho domu
Koncom týždňa sa v Žiari nad Hronom uskutoční tradičný jarmok. Počas jeho konania si budú môcť domáci ale aj návštevníci prezrieť aj hospodársku časť Svätokrížskeho domu, ktorú sa mestu podarilo tento rok zrekonštruovať.
viac
10.05.2017
Príďte sa zabaviť na Turčiansky majáles
Združenie turčianskych muzikantov ZTUM organizuje dňa 20. mája 2017 v Kultúrnej sále Kriváň vo Vrútkach Turčiansky majáles, realizovaný v rámci projektu „Keď husle zahrajú, nôžky zatancujú...“, ktorý je podporený z verejných zdrojov Fondu na podporu umenia.
viac
25.04.2018
Ošemnasti jarni jurmarok - Ňesanujme sebe, šak ľem raz žijeme!
Mesto Michalovce a Organizačný výbor jarných trhov pozývajú Michalovčanov a návštevníkov mesta Michalovce na Ošemnasti jarni jurmarok. Počas štyroch dní sa môžete tešiť na bohatý kultúrny, športový aj spoločenský program.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %