Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
25.11.2018 12:49

Stánkari na vianočných trhoch musia obmedziť používanie plastov


Ilustračné foto: TASR - Pavol Zachar


Počas tohtoročných Banskobystrických Vianoc sa mesto rozhodlo minimalizovať odpad a skúšobne zavádza prvé opatrenia, s ktorými plánuje v budúcnosti pokračovať v prísnejšom režime. TASR o tom informovala hovorkyňa banskobystrického primátora Dominika Mojžišová.


"Počas tohtoročných vianočných trhov je každý prevádzkovateľ stánku s občerstvením povinný obmedziť, respektíve úplne vylúčiť používanie plastových riadov. Ako náhradu odporúčame kompostovateľný, prípadne riad určený na opakované použitie," zdôraznila Mojžišová.       

Vianočné trhy na Námestí SNP v Banskej Bystrici sa začínajú 29. novembra a potrvajú do 2. januára budúceho roka.       

Ako prvé a najdlhšie budú otvorené stánky s občerstvením, denne od 11.00 h, zatvárať sa budú krátko pred polnocou. Od 6. do 21. decembra k nim pribudnú i stánky s vianočným sortimentom, ktoré ponúknu keramiku, výrobky z dreva, kože, kovu, šperky, dekorácie či iné vianočné výrobky. Tie sa budú otvárať denne od 9.00 h a zatvárať o 20.00 h.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.08.2021
Po ročnej pauze mesto v septembri chystá 363. Radvanský jarmok
Jeden z najstarších slovenských jarmokov, 363. Radvanský jarmok v Banskej Bystrici, sa uskutoční v dňoch 10. až 12. septembra a jeho hlavnou témou bude včelárstvo, mágia a ľudové liečiteľstvo. Vlani ho z dôvodu šírenia pandémie nového koronavírusu museli zrušiť.
viac
02.12.2022
K ekologickejším Vianociam prispejú návštevníci trhov kúpou hrnčeka
K ekologickejším Vianociam môžu prispieť všetci návštevníci, ktorí od 1. decembra zavítajú na vianočné trhy v Banskej Bystrici.
viac
23.12.2022
Vianočné trhy budú na námestí do 6. januára
Vianočné trhy budú na námestí v Banskej Bystrici do 6. januára nového roka. Vo štvrtok o tom informovala hovorkyňa banskobystrického primátora Dominika Adamovičová s tým, že pôvodne mali byť len do 26. decembra.
viac
11.12.2023
V Starej tržnici sa budú konať Regionálne vianočné trhy
V banskobystrickej Starej tržnici budú v nasledujúcich dňoch svoj tovar ponúkať regionálni výrobcovia a tvorcovia z Banskobystrického kraja. Od 11. do 16. decembra sa tu budú druhýkrát konať Regionálne vianočné trhy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %