Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
27.11.2018 05:55

Staronový primátor zložil svoj sľub, spolu s ním i poslanci


Primátor Partizánskeho Jozef Božik.


Pokračovať v budovaní otvorenej, transparentnej, hodnotovej, participatívnej a subsidiárnej samosprávy plánuje primátor Partizánskeho Jozef Božik.


Staronový primátor v utorok zložil svoj sľub na ustanovujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) v miestnom kine a spolu s ním i členovia poslaneckého zboru.

"Chceme pokračovať v budovaní samosprávy, ktorá bude akcentovať potreby rozvoja mesta, jednotlivých mestských častí, jednotlivých komunít, občanov a, samozrejme, inštitucionálne sa chceme opäť venovať predovšetkým rekonštrukciám v oblasti školstva. Ďalej je to otázka ciest a chodníkov, v neposlednom rade verejného osvetlenia. Ďalej sú to investície do oblastí kultúry, športu, detských ihrísk, parkov," načrtol ďalej Božik.       

Penzum investičných zámerov je podľa neho veľmi veľké, samozrejme, že limitujúce sú finančné prostriedky. Už dnes však má podľa svojich slov pripravený variant pre poslancov, ktorý predloží na prvom pracovnom workshope v decembri s cieľom, aby sa zjednotili. "Zároveň bude platiť aj to, že každý jeden výbor mestskej časti bude mať svoj vlastný lokálny virtuálny investičný rozpočet. V tých siedmich väčších mestských častiach ide o 200.000 eur, v tých menších o 100.000 eur na celé volebné obdobie a tam budeme spoločne hľadať prieniky, aj pokiaľ ide o opravy prístupových a spojovacích chodníkov, detských ihrísk, vnútroblokové športoviská, nové body verejného osvetlenia a podobne," priblížil.       

Nové volebné obdobie sa začína v Partizánskom s historicky najnižším počtom poslancov v novodobých dejinách mesta. Je ich 21, z toho 20 zložilo sľub na ustanovujúcom MsZ. Andrej Grolmus zloží svoj sľub na prvom riadnom zasadnutí. Poslanecký sľub za svojich kolegov prečítal Vladimír Karásek (nezávislý), ktorý bude aj v tomto volebnom období, rovnako ako v minulom, zastávať post viceprimátora mesta. Od obyvateľov získal v novembrových voľbách najviac hlasov spomedzi všetkých kandidátov na poslancov.         

V mestskom parlamente bude osem nezávislých poslancov, osem bude mať koalícia KDH, OĽaNO a SaS. Obyvatelia tiež zvolili troch poslancov za Smer-SD, po jednom získali hnutie Sme rodina a strana Starostovia a nezávislí kandidáti.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.12.2018
Staronový primátor Turčianskych Teplíc zložil svoj sľub, spolu s ním i poslanci
Na primátorskú stoličku v Turčianskych Tepliciach opäť zasadol Igor Hus (nezávislý). Staronový primátor zložil v piatok na ustanovujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva svoj sľub, ten následne zložili i mestskí poslanci.
viac
08.12.2018
Primátorka A. Pivková sa ujala funkcie, začala tretie volebné obdobie
Mesto Lučenec aj naďalej povedie primátorka Alexandra Pivková, ktorá bola do tejto funkcie v novembrových komunálnych voľbách zvolená tretíkrát. Na piatkovom ustanovujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) sa po zložení sľubu ujala funkcie.
viac
10.12.2018
Novozvolený primátor Roman Lebeda sa ujal funkcie
Mesto Hnúšťa v okrese Rimavská Sobota povedie v nasledujúcom volebnom období Roman Lebeda (nezávislý), ktorý sa na pondelkovom ustanovujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) ujal funkcie.
viac
10.12.2018
Holíč: Staronový primátor Zdenko Čambal a poslanci zložili sľub
V Holíči po štvrtý raz zložil sľub primátora Zdenko Čambal. Spolu s ním na piatkovom ustanovujúcom mestskom zastupiteľstve zložilo sľub aj 15 zo 16 poslancov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %