Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
15.08.2017 11:51

Starosta vyzýva ľudí, aby ho prišli podporiť podpisom na úrad


Želovce - ilustračná snímka.


Starosta Želoviec Július Makó, v okrese Veľký Krtíš, vyzval prostredníctvom webovej stránky obyvateľov obce, aby sa prišli na obecný úrad podpisovať za jeho zotrvanie vo funkcii. Svoje rozhodnutie zdôvodnil snahou časti obecného zastupiteľstva a niektorých "bývalých čakateľov" na post starostu.


"Vzhľadom na prevládajúce pomery v obci Želovce, ktorých údajným pôvodcom je moja osoba, si Vás dovoľujem osloviť týmto spôsobom. Mojím cieľom je nastoliť spoločenský zmier aj za cenu môjho odstúpenia z postu starostu obce Želovce, ak to potvrdí celospoločenská vôľa občanov," píše vo výzve.       

Podľa starostu výsledkom chýbajúcich elementárnych vedomostí týchto osôb sa na obecnom zastupiteľstve schválila napríklad výstavba stožiara v strede obce alebo referendum na umiestnenie čistiarne odpadových vôd (ČOV), ktorá je už osem rokov súčasťou územného plánu, alebo požadovanie zmeny územného plánu bez vedomostí, v čom má zmena spočívať.       

Snahou týchto ľudí je podľa neho aj kriminalizovať starostu vo vzťahu k novovybudovanému verejnému osvetleniu a vo vzťahu naplnených rozhodnutí predošlých zastupiteľstiev.       

Starosta preto žiada občanov, aby sa prišli za jeho ďalšie zotrvanie vo funkcii, prípadne za jeho odchod vyjadriť podpisom na obecný úrad. "Požadujem z dôvodu objektívnosti 1000 Vašich hlasov v súčte za aj proti. Ak minimálne 400 hlasov bude za moje odstúpenie, učiním tak v najkratšej legislatívnej dobe," uvádza sa vo výzve.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.01.2019
Skalica vyzvala občanov o pomoc so zimnou údržbou, záujem bol minimálny
Mesto Skalica vypracovalo Operačný plán pre výkon zimnej údržby a takisto vyzvalo o pomoc občanov mesta. Informovalo o tom mesto na svojom webovom profile.
viac
12.01.2019
Obyvatelia mesta sa môžu prihlásiť do komisií mestského zastupiteľstva
Mesto Trnava ponúka občanom už v druhom volebnom období možnosť stať sa členmi komisií mestského zastupiteľstva a výborov mestských častí (VMČ). Doplnia tak počty poslancov, ktorí boli do komisií a VMČ zvolení na ustanovujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva vo volebnom období 2018 – 2022.
viac
22.06.2020
Mesto obnoví Kaplnku sv. Urbana, hlasovaním o tom rozhodli občania
Mesto Levice obnoví Kaplnku sv. Urbana na Brestovej ulici. Financie na jej rekonštrukciu získala samospráva z výzvy Ahoj, krásne Slovensko, ktorá vznikla vďaka aktivite firmy Unilever Slovensko.
viac
01.12.2021
Občania SR dôverujú viac mestám a obciam, než vláde
Únia miest Slovenska: „Dôveru obyvateľov voči predstaviteľom miest a obcí vnímame ako kľúčovú.“
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %