Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
04.10.2019 03:25

Štát prisľúbil poskytnúť mestu financie na opravu plavárne


Ilustračná snímka (MsÚ)


Finančné prostriedky na opravu plavárne poskytne mestu Šaľa štát. Po viacerých rokovaniach so zástupcami štátu to potvrdil primátor Šale Jozef Belický. Mesto musí vyčísliť, koľko peňazí bude na rekonštrukciu potrebných.


 „Vyhotovenie cenovej ponuky nejaký čas potrvá, keďže v súčasnosti sa vyhotovuje statický posudok. Cenovú ponuku potom predložíme štátnym orgánom,“ uviedol Belický.       

Plaváreň v Šali, ktorá je jednou zo šiestich na Slovensku s 50-metrovým bazénom, vlastní podnik Duslo Šaľa. Pre zlý technický stav strechy je od 8. apríla tohto roka zatvorená. Bazén v plavárni kedysi plnil funkciu protipožiarnej nádrže pre spomínaný podnik. Po zmene výrobných technológií už neslúži ako rezervná nádrž v prípade požiaru, preto spoločnosť nemá záujem o jej prevádzku. Firma už do budovy investovať nechce, ponúkla ju na odpredaj mestu za cenu pol milióna eur, čo je podstatne nižšia cena, ako je znalecký odhad. Podľa neho má budova, priľahlý pozemok a technológia hodnotu viac ako 2,9 milióna eur. Oprava strechy si vyžiada ďalšieho zhruba pol milióna eur.       

Generálny riaditeľ spoločnosti Petr Bláha potvrdil, že spoločnosť má stále záujem predať plaváreň mestu. „Sme pripravení podpísať zmluvu o budúcej zmluve pre prípadný prevod tak, aby sme štátu mohli predložiť skutočnosť, že ak budeme mať finančné prostriedky na opravu plavárne, tak tento majetok má zmysel kúpiť,“ skonštatoval Belický.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.02.2019
Duslo chce predať plaváreň mestu, to nemá peniaze na opravu jej strechy
Prevádzka plavárne v areáli Dusla v Šali je ohrozená. Objekt potrebuje rekonštrukciu strechy. Bez nej hrozí, že plaváreň zostane po skončení platnosti povolenia na prevádzku od apríla tohto roka zatvorená.
viac
25.03.2020
Šaľa chce uzatvoriť s Duslom nájomnú zmluvu na krytú plaváreň
Mesto Šaľa chce uzatvoriť nájomnú zmluvu na nájom krytej plavárne so spoločnosťou Duslo Šaľa s cieľom rekonštrukcie a následného prevádzkovania plavárne. Zmluva by mala byť uzatvorená na desať rokov, ročné nájomné by malo predstavovať 40 000 eur bez DPH.
viac
27.08.2021
Mesto Šaľa hľadá dodávateľa prác na rekonštrukciu strešnej krytiny plavárne
Celková predpokladaná hodnota zákazky je 1.159.778 eur bez DPH. Predmetom zákazky je realizácia rekonštrukcie strešnej konštrukcie mestskej plavárne v areáli Dusla, uvádza sa v oznámení Úradu pre verejné obstarávanie.
viac
07.03.2022
V Šali začala rekonštrukcia strechy plavárne
Koncom februára sa začala rekonštrukcia strechy plavárne v Šali. Mesto na jej opravu získalo 1 075 000 eur od Úradu vlády SR.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %