Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
01.08.2016 01:21

Stropkovský jarmok ponúkne rock, moderné žánre i množstvo sprievodných podujatí


Pozvánka.


Obnovený jarmok v Stropkove sa blíži. V tomto roku napíše v dňoch 5. až 7. augusta svoju 22. kapitolu.


Po počiatočných organizačných komplikáciách sa vedeniu stropkovskej radnice napokon podarilo zvládnuť termínovú kolíziu so susedným Vranovom n/T. i absolvovať náročné rokovania so štátnymi orgánmi ohľadne umiestnenia centra diania jarmoku na námestie a Hlavnú ulicu. V týchto dňoch už prípravy na akciu roka v Stropkove finišujú a návštevníci sa aj v tomto roku môžu tešiť na kvalitné kultúrno-spoločenské podujatie. „Najprv nás zaskočilo, že prvýkrát za posledných pätnásť rokov hrozilo, že predajné trhy budú organizovať aj vo Vranove. Kolegovia od susedov napokon reflektovali na požiadavky predajcov a zohľadnili aj naše argumenty, že stropkovský jarmok je významnou letnou udalosťou v meste a vzhľadom na pokročilé štádium príprav technického zázemia, vybavovania povolení a kultúrneho programu v Stropkove sa rozhodli presunúť svoj letný jarmok na iný termín,“ priblížil primátor Ondrej Brendza.

V súvislosti s jarmokom bolo potrebné absolvovať aj rokovania so zainteresovanými orgánmi štátnej správy a polície ohľadne jeho umiestnenia. Minulý rok sa jarmok konal len na námestí, Hlavná ulica bola prejazdná kvôli výluke dopravy zo Šarišského Štiavnika. Toto opatrenie do značnej miery ovplyvnilo komfort návštevníkov aj predajcov a preto bolo pre Stropkovčanov prioritou vrátiť jarmok späť na Hlavnú. To sa napokon aj podarilo a mesto dostalo povolenie na výluku dopravy z centra na tri dni.

Na štvrtkový večer je na hlavnom pódiu naplánovaný výpravný koncert filmovej hudby v podaní žiakov miestnej ZUŠ a speváckeho zboru, ktorý sa v júnovej premiére stretol s obrovským úspechom. Oficiálny program 22. ročníka začne už tradične v piatok popoludní. Od folklóru a divadla príde na rad hovorené slovo ľudového rozprávača. V hlavnej časti programu sa predstaví dvojica Marián Čekovský s hosťom Lukášom Adamcom. Po nich sa stropkovskému publiku predstaví česká rocková klasika v podaní kapely Turbo. V nočnom programe vystúpia domáci Stropkoviani a po nich roztancuje námestie DJ Raka.

Sobotný program odštartujú tvorivé dielne afrických rytmov a ázijských tancov v podaní súborov Asian Gracious a Serengetti Troupe. Pripravené je divadlo pre deti i vystúpenie mestského speváckeho zboru Happy together. Vo večernom programe sa predstavia prešovskí Mloci, skupina Jungle Label, Peter Cmorík a napokon odohrá osvedčené hity kapela Starmánia.

V rámci jarmočných dní je pripravených aj množstvo sprievodných podujatí. Z mnohých spomeňme uličku remesiel v mestskom parku, vystúpenia domácich divadelných súborov NO-Tak a Ondavan, výstavu stropkovských fotografov v parku, medzinárodné mládežnícke futbalové podujatia a prvýkrát sa pri príležitosti jarmoku uskutoční Jarmočná kvapka krvi.

Autor: Peter Novák, hovorca mesta Stropkov


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.07.2017
Stropkov sa chystá na 23. obnovený jarmok
Stropkovčanov a návštevníkov mesta čaká pestrý týždeň, ktorý cez víkend vyvrcholí 23. ročníkom obnoveného jarmoku. Mesto ožije v rámci sprievodných podujatí kultúrou, umením, športom a pripomína si aj históriu regiónu.
viac
23.11.2017
Stropkovské dni medu označujú aj ako národný sviatok včelárstva
Mestečko na severovýchode sa v dňoch 24. a 25. novembra už po jedenástykrát stane centrom včelárstva na Slovensku. Obľúbené Dni medu sa v Stropkove konajú od roku 2007 a u laickej i odbornej verejnosti sa tešia veľkej obľube.
viac
18.08.2021
Na netradičných hodoch v Topoľčanoch padol slovenský rekord
Už 27. ročník Topoľčianskych hodov bol v mnohom iný ako tie predchádzajúce. O prípravu programu sa postarala Mediálna a kultúrna spoločnosť Topoľčany a mesto Topoľčany.
viac
06.08.2022
Po trojročnej prestávke sa v Stropkove koná obľúbený jarmok
Najvýznamnejšie kultúrno-spoločenské podujatie v regióne organizujú po troch rokoch a verejnosť je plná očakávania, čo prinesú najbližšie tri jarmočné dni.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %