Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
10.05.2019 06:05

Súčasťou Dňa bryndze budú súťaže i ochutnávky špecialít


Snímka zdroj: AjDnes-sk


Nakúpiť ovčie výrobky priamo od prvovýrobcov môžu v sobotu 11. mája návštevníci Dňa bryndze. Podujatie sa uskutoční od 11.00 h v Masarykovom dvore vo vígľašskej časti Pstruša v okrese Detva.


Ako na svojej webstránke informujú organizátori, pripravené sú ochutnávky špecialít, tradičných i netradičných. "Počas dňa predvedú svoje kuchárske umenie Habovci zo známej televíznej relácie o varení a o zábavu sa postarajú ZUŠ Svetozára Stračinu v Detve, Folklórny súbor Marína, Detský folklórny súbor Zornička, Moja Fujarôčka – Zvolenskí fujaristi, Police Team," informuje webstránka. Programom budú sprevádzať Oľga Záblacká a Štefan Črep.       

Návštevníci si môžu zasúťažiť v jedení bryndzových pirohov a ťahaní syrových nití a počas celého dňa si môžu zakúpiť nielen májovú bryndzu, ale aj ďalšie mliečne a mäsové produkty priamo od chovateľov oviec z rôznych kútov Slovenska.       

Bohatý bude aj sprievodný program, chýbať nebudú zábavné atrakcie pre deti, trh tradičných remeselných výrobkov a produktov, ukážky spracovania ovčieho mlieka, strihanie oviec - tradičné verzus strojové, ukážky spracovania ovčej vlny a kože a pod.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.10.2016
Začal sa mesiac úcty k starším a spolu s ním prichádza aj obľúbený Seniorfest
Október je mesiac úcty k starším. Hlavné mesto preto pripravilo aj tento rok obľúbený Seniorfest. Bratislavskí seniori sa ešte stále môžu prihlásiť na niektoré podujatia, ktoré sa budú konať počas celého mesiaca október.
viac
12.05.2017
Míľa pre mamu aj v Považskej Bystrici
Pri príležitosti svetového Dňa matiek sa vo  viacerých mestách na Slovensku uskutoční zábavné podujatie s názvom Míľa pre mamu. Výnimkou nebude ani Považská Bystrica. 
viac
04.10.2017
Primátorský deň v Žiline bude plný kultúry, otvorených dverí aj diskusie
V piatok 6. októbra sa žilinská samospráva ešte viac sprístupní verejnosti. Mesto Žilina pozýva občanov všetkých generácií na Primátorský deň, ktorý ponúkne bohatý program.
viac
29.05.2018
Zámok Vígľaš pripravil rozprávkový Deň detí
Blíži sa 1. jún a s ním aj sviatok našich najmenších. Zámocký hotel The Grand Vígľaš pri tejto príležitosti pripravil na nedeľu 3. 6. bohatý program pre celú rodinu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %