Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
23.08.2019 01:50

Súčasťou Lečo fesztu je aj festival tradičných ľudových remesiel


Ilustračný výrez lagátu


Súčasťou gastronomicko-hudobného festivalu Lečo feszt (23. - 25. 8.) bude tohto roku aj jarmok tradičných remeselníkov a prvovýrobcov. Mesto Veľké Kapušany (okr. Sobrance) po desiatich rokoch oživuje tradíciu remeselníckych trhov s názvom Copus Expo.


TASR o tom informovala projektová manažérka mestského úradu Andrea Soltészová.       

V rámci Copus Expo sa počas víkendu podľa jej slov predstaví 16 remeselníkov a prvovýrobcov. Prezentovať budú tkáčstvo, drotárstvo, spracovanie kože či medové a včelie produkty.       

Zrealizovať podujatie sa samospráve podarilo vďaka projektu cezhraničnej spolupráce s maďarským mestom Níreďháza. "Jeho účelom je rozvoj cezhraničného kultúrneho partnerstva a zachovanie spoločných kultúrnych hodnôt," uviedla Soltészová s tým, že v rámci projektu sa uskutoční aj workshop osemčlenných pracovných skupín slovenskej a maďarskej strany. Tímy sú, ako informovala, zložené z odborných a vedúcich pracovníkov inštitúcií zapojených do projektu.       

"Najväčší hudobný festival Použia", ako Lečo feszt označila na svojom webovom sídle samospráva, ponúkne od piatka do nedele okrem vystúpení mnohých domácich a zahraničných hudobných skupín a interpretov aj tradičnú gastronomickú súťaž vo varení leča. Podľa Soltészovej sa do jej aktuálneho ročníka prihlásilo 20 trojčlenných družstiev.       

V piatkovom a sobotňajšom hudobnom programe sa na miestnom futbalovom ihrisku prezentujú predovšetkým maďarskí hudobníci, nedeľný večer bude patriť vystúpeniam slovenských No Name a Rytmusa. Oficiálne otvorenie podujatia sa uskutoční v sobotu o 15.00 h.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.07.2019
V meste pribudlo 300 stromčekov
Približne 300 stromčekov vysadili vo Veľkých Kapušanoch (okres Michalovce) dobrovoľníci počas troch júnových dní v rámci podujatia Aj my sme súčasťou prírody. Účastníci tak reagovali na výzvu primátora mesta Petra Petrikána. Informoval o tom zástupca primátora Ferenc Boczán.
viac
24.07.2019
Námestie vo Veľkých Kapušanoch bude miestom troch „naj“ výstav
Tri výstavy s prívlastkom „naj“ realizuje v priebehu leta Mestské kultúrne stredisko (MsKS) vo Veľkých Kapušanoch. Sú súčasťou programu Kultúrneho leta a tiež príspevkom k 805. výročiu prvej písomnej zmienky o meste, ktorú si v tomto roku Veľkokapušania pripomínajú.
viac
10.03.2022
Vo Veľkých Kapušanoch vznikajú domy pre klientov sociálnych služieb
Päť domov pre klientov sociálnych služieb vzniká v meste Veľké Kapušany v okrese Michalovce.
viac
07.03.2024
Vo Veľkých Kapušanoch pripravili priestor na aktivity pre deti a ich rodičov
Mesto Veľké Kapušany otvára nový priestor pre deti a ich rodičov s názvom Ťapuškovo. Ide o pilotný program určený na podporu vzdelávania a interakcie najmladších obyvateľov mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %