Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
16.12.2016 11:40

Súčasťou Vianočných trhov bude aj tento rok Primátorský punč


Snímka zdroj: (rmž).


Primátor pozýva verejnosť na Primátorský punč, ktorý sa bude podávať na Vianočných trhoch na Mariánskom námestí. Cena punču je dobrovoľná. Výťažok z tejto akcie bude venovaný Detským jasliam, Veľká okružná 82 a Jedálni, Lichardova 44.


Súčasťou Vianočných trhov je už neodmysliteľne Primátorský punč, ktorý sa bude podávať od pondelka 19. decembra do štvrtku 22. decembra. Stánok nájdete na Mariánskom námestí na ľavej strane od hlavného vstupu do areálu Vianočných trhov (smerom od Radnice mesta Žilina). Vianočný nápoj so špecifickou chuťou budú po tieto štyri dni v čase od 16. do 21. hodiny občanom okrem primátora podávať aj predstavitelia Mestského úradu v Žiline.

„Pozývam všetkých, ktorí budú mať cestu na Mariánske námestie, aby sa zastavili u mňa na Primátorskom punči. Stánok, v ktorom budem podávať tento typický vianočný nápoj, nájdete v ohradenom areáli vianočných trhov priamo v srdci nášho mesta. Poteší ma, že sa spoločne aj porozprávame. Výťažok z tejto akcie bude použitý pre žilinské deti a sociálne slabších,“ pozýva Igor Choma.

Žilinčania a návštevníci mesta môžu do piatka 23. decembra navštíviť Vianočné trhy na dvoch najväčších žilinských námestiach – na Mariánskom námestí a Námestí Andreja Hlinku. Predajcovia v stánkoch s občerstvením môžu predaj predlžiť do pondelka 2. januára 2017. Na Mariánskom námestí sa okrem Vianočných trhov nachádza aj umelé klzisko s najnovším typom umelej ľadovej plochy, na ktorom sa môžu do 31. decembra 2016 bezplatne korčuľovať malí aj veľkí.

Zároveň pripomíname, že Novoročný ohňostroj bude v Žiline odpálený v nedeľu 1. januára 2017 o 18.00 hod. zo strechy Mestského divadla, aby sa naň mohli prísť pozrieť aj malé deti. Odpálenie ohňostroja v stanovený čas mesto Žilina nepovažuje za nič nezvyčajné, vychádza z podobných udalostí, ktoré sa konajú aj v iných mestách v rôznych častiach sveta.

 

Autor: (Pavol ČORBA, hovorca mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.11.2016
O týždeň začnú Vianočné trhy v Žiline
Mesto Žilina pozýva na tradičné Vianočné trhy, ktoré sa každoročne konajú na Mariánskom námestí a Námestí Andreja Hlinku.
viac
20.12.2016
Stropkovčania sa pripravujú na jubilejné vianočné remeselné trhy
Mesto Stropkov sa chystá na jubilejný desiaty ročník Vianočných remeselných trhov. Tradíciu založili v roku 2007 a odvtedy je toto podujatie neodmysliteľnou súčasťou končiaceho sa adventu a príjemného očakávania Vianoc v meste.
viac
08.12.2017
Mikuláš zavítal do Žiliny a spoločne s deťmi rozsvietil vianočný stromček
Od utorka 5. decembra sa rozsvietením vianočného stromčeka oficiálne začalo adventné obdobie v Žiline. Vianočný stromček na Mariánskom námestí rozsvietil Mikuláš spolu so zástupcom primátora Patrikom Gromom.
viac
19.10.2021
Vianočné trhy v Žiline budú bez tradičného kultúrneho programu
Vianočné trhy v Žiline budú bez tradičného kultúrneho programu. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka je dôvodom aktuálna epidemická situácia a prognózy jej vývoja.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %