Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
26.08.2019 11:25

Súsošie víly Dudinky s chlapcom bude dominantou obnoveného parku


Kúpele Dudince, ilustračná snímka, zdroj: relaxos.eu


Aj súsošie víly Dudinky s chlapcom, ktorá je symbolom a patrónkou kúpeľného mesta Dudince, bude súčasťou marketingových aktivít, realizovaných tamojšou samosprávou ako súčasť projektu cezhraničnej slovensko-maďarskej spolupráce INTERREG.


"Súsošie navrhol a realizuje mladý slovenský sochár Pavel Dubina. Objekt bude odliaty z bronzu a mal by byť dominantou zrevitalizovaného kúpeľného parku," uviedol pre TASR primátor Dudiniec Dušan Strieborný.       

"Okrem týchto výtvarných aktivít sme už ako súčasť projektu a propagácie mesta vyhotovili a osadili svetelnú tabuľu na budovu informačného centra a čo nevidieť sa zrealizuje aj infokiosk, ktorý bude dostupný na začiatku kúpeľnej promenády," priblížil ďalej primátor.       

Projekt však podľa neho mešká v stavebnej časti. "Až teraz prebieha verejné obstarávanie. Predpokladáme ale, že bude ukončené do dvoch mesiacov, pričom s prácami by sme chceli začať ešte pred zimou," pripomenul.       

V rámci stavebných prác by sa mali zrealizovať nové chodníky, dve malé námestia (na jednom z nich bude umiestnené javisko a hľadisko), súčasťou bude tiež výsadba zelene, stavba zavlažovacieho systému a vybudovanie nového osvetlenia. "Tiež bude zrekonštruovaná časť kúpeľnej promenády od turistickej informačnej kancelárie po budovu letného kúpaliska," doplnil Strieborný.       

Projekt cezhraničnej spolupráce s maďarskou obcou Bánk v rámci programu INTERREG pod názvom Trvalo udržateľný a virtuálny rozvoj turizmu v cezhraničnom regióne Nógrád  - Hont má rozpočet takmer 1,6 milióna eur. Dudince z neho môžu čerpať viac ako 755.482 eur. Projekt je zameraný na rozvoj a zvýšenie atraktivity pohraničnej oblasti Nógrád-Hont, ochranu, obnovu a rozvoj kultúrneho a prírodného dedičstva regiónu.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.02.2017
Karlova Ves využije medzinárodný projekt starostlivosti o zeleň
Bratislavská Karlova Ves sa rozhodla stať súčasťou päťročného medzinárodného projektu s názvom PERFECT. Zaoberá sa významom zelených plôch a prvkov v mestskom prostredí. Mestská časť si od tohto kroku sľubuje zvýšenie kvality starostlivosti o zeleň.
viac
20.03.2018
V rámci programu Interreg získalo mesto financie na zámocké záhrady
Mesto Holíč získalo v rámci cezhraničnej spolupráce Interreg Slovenská republika - Česká republika nenávratný finančný príspevok vo výške 538.921,02 eura. Na projekt zámockých záhrad prispeje z vlastných zdrojov sumou 33 683 eur.
viac
13.04.2021
Úradníci sa učia, ako lepšie komunikovať s občanmi
Zamestnanci Mestského úradu vo Veľkom Šariši, v Sabinove a v Lipanoch sa učia, ako zlepšiť komunikáciu s klientmi a ako zvládať náročné situácie v práci.
viac
13.08.2021
V oravskej obci vznikne centrum prevencie
Oravská obec Habovka vybuduje centrum prevencie pred nákazlivými ochoreniami. Sídliť bude v doposiaľ nevyužívanej kancelárii budovy obecného úradu. Pôjde o výsledok projektu cezhraničnej spolupráce s obcou Hustopeče v Juhomoravskom kraji. Za obec o tom informoval Miroslav Žabenský.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %