Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
21.05.2016 10:56

Súťaž Komunita priateľská deťom a mladým ľuďom má prvých víťazov


Víťazi si prevzali šek v hodnote 3000 eur. Zľava: Michal Sýkora, predseda ZMOS, Lenka Balkovičová, primátorka mesta Zvolen, Vladimír Bakeš, generálny riaditeľ Komunálnej poisťovne, a. s. Vienna Insurance Group, Jozef Grúň, starosta obce Kvačany a Dana Rušinová, správkyňa Nadácie pre deti Slovenska. Snímka: (st)


Súčasťou galaprogramu v závere prvého dňa 27. snemu Združenia miest a obcí Slovenska bolo aj vyhlásenie víťazov súťaže Komunita priateľská deťom a mladým ľuďom. Ocenenie sa udelilo po prvýkrát, a to za rok 2015.


Ocenenie ,,Komunita priateľská deťom a mladým ľuďom" je ocenenie Nadácie pre deti Slovenska pre tie komunity a samosprávy, ktoré systematicky a udržateľne na úrovni svojich politík, stratégií, plánov, financovania a najmä reálnych aktivít vytvárajú pre deti a mladých ľudí prostredie, v ktorom sa cítia bezpečne,  majú v ňom naplnené svoje potreby a sú rovnocennými a rešpektovanými partnermi dospelých. Správkyňou Nadácie pre deti Slovenska je Dana Rušinová a partnermi nadácie sú Komunálna poisťovňa, a. s. Vienna Insurance Group a Združenie miest a obcí Slovenska.

Do užšieho výberu komisie zloženej z delegovaných zástupcov partnerských organizácií sa dostali samosprávy obcí Častkov, Dolný Lopašov, Kvačany a Lipová a miest Partizánske, Považská Bystrica, Zvolen a Žiar nad Hronom.

Za víťazov vyhlásila komisia:

- obec Kvačany, ktorá prostredníctvom priamej podpory inovácií a spolupráce so ZŠ Kvačany pracuje na napĺňaní princípov mapovania potrieb detí a mladých ľudí, participácie, sieťovania a spolupráce, nastavovania procesov a rôznorodosti prístupov.

- mesto Zvolen, ktoré prostredníctvom systematickej práce a strategických rozhodnutí v roku 2015 napĺňala princípy komplexnosti, participácie, sieťovania a spolupráce, zdieľania zdrojov, nastavovania procesov a rôznorodosti prístupov.

Ceny - šek v hodnote 3000 eur - im za prítomnosti predsedu ZMOS Michala Sýkoru odovzdali generálny riaditeľ Komunálnej poisťovne, a. s. Vienna Insurance Group,  Ing. Vladimír Bakeš a správkyňa Nadácie pre deti Slovenska Dana Rušinová.

Kedže ide o pomerne novú súťaž viac informácií o nej prinesieme v niektorom z budúcich čísiel Obecných novín.

Autor: (red)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.04.2016
Dominovali prípravy 27. snemu ZMOS a tézy pre programové vyhlásenie vlády SR
Štrbské Pleso – 6. apríl 2016 - Predseda ZMOS Michal Sýkora zvolal 6. rokovanie Rady ZMOS. Uskutočnilo sa 5. a 6. apríla 2016 v Štrbskom Plese. Dvojdňový program rokovania tvorilo 21 bodov, medzi ktorými dominovali prípravy 27. snemu ZMOS a tézy pre programové vyhlásenie vlády SR 2016 - 2020.
viac
30.04.2016
Prípravy na 27. snem Združenia miest a obcí Slovenska vrcholia
Združenie miest a obcí Slovenska sa pripravuje na svoj 27. snem. Štatutárni predstavitelia miest a obcí sa zídu 18. a 19. mája 2016 v bratislavskej Inchebe.
viac
18.05.2016
Silná samospráva – pilier stabilnej spoločnosti
V bratislavskej Inchebe dnes o 13. hodine začal 27. snem Združenia miest a obcí Slovenska.
viac
20.05.2016
Soška Oskara bez bariér zdobí mesto Liptovský Mikuláš a obec Rohožník
Vyvrcholením prvého dňa 27. snemu Združenia miest a obcí Slovenska bol galaprogram, počas ktorého sa predstavili finalisti celoročnej súťaže Oskar bez bariér za rok 2015.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %