Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
02.05.2019 03:35

Súťaž Senior Friendly opäť priblíži tých,ktorí pomáhajú zlepšovať život seniorov


Ilustračná snímka: seniorfriendly.sk


Hlavným cieľom štvrtého ročníka projektu a súťaže Senior Friendly je upriamiť pozornosť na tých, ktorí sa venujú skvalitňovaniu života seniorov a prispievajú i k zmene prístupu k najstaršej generácii.


Rovnako chce popularizovať príklady seniorov, ktorí sa i v zrelom veku dokážu aktívne zaujímať o život okolo seba a využiť nadobudnuté životné a profesionálne skúsenosti. Organizátori projektu o tom informovali na utorňajšej tlačovej konferencii.       

Člen Výkonného výboru Európskej únie seniorov Miloš Nemeček v tejto súvislosti pripomenul, že výzvou pre Slovensko je priblížiť sa trendu vyspelej Európy. "Pridať sa teda ku krajinám, ktoré vnímajú seniorov ako významnú a cennú súčasť spoločnosti," ozrejmil. Riaditeľka súťaže Klubu Luna Senior Friendly Lívia Matulová Osvaldová zvýraznila nevyhnutnosť postupnej celospoločenskej zmeny a prístupu k seniorom. "Dôležité je preto o tejto téme komunikovať, napríklad vo vzťahu medzi zamestnávateľmi a zamestnancami, oboznamovať verejnosť o pozitívnych príkladoch z praxe, predstavovať seniorov, ktorí aktívne žijú a pestujú svoje záujmy," uviedla.      

 V tohtoročnej súťaži ocenia aktivity v štyroch kategóriách: samosprávy; veľké spoločnosti; stredné spoločnosti a malé firmy vrátane živnostníkov; kultúrne, vzdelávacie inštitúcie a zdravotnícke zariadenia. Osobitné ocenenie je pripravené pre osobnosti, ktoré prispievajú k realizácii cieľov projektu. "Prihlasovanie je možné do 20. septembra 2019. Viac informácií a prihlášky do súťaže možno nájsť na www.seniorfriendly.sk," informoval o tom Nemeček.       

Slávnostné vyhlásenie výsledkov súťaže o ocenenie Senior Friendly bude 18. októbra 2019 v Zichyho paláci v Bratislave. Takisto sa 18. a 19. októbra uskutočnia sprievodné podujatia pre seniorov i širokú a odbornú verejnosť. Jedným z nich bude konferencia Aktívne starnutie a medzigeneračná spolupráca. Rovnako tak organizátori pripravujú súťaž fotografií Krásne spolu dokumentujúcu medzigeneračné spolužitie. "Zapojiť sa do nej môžu všetci, ktorí pošlú jednu - dve fotografie, na ktorých sú zachytené okamihy medzigeneračného spolužitia," dodala Matulová Osvaldová.       

Organizátormi projektu a súťaže o ocenenie Senior Friendly sú Klub Luna Senior Friendly a občianske združenie (OZ) Bagar.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.01.2017
SAŽP vyhlásila ďalší ročník súťaže ProEnviro pre škôlkarov i študentov
Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) v Banskej Bystrici vyhlásila XII. ročník súťaže o najlepší environmentálny projekt organizovaný školou ProEnviro.
viac
29.05.2017
Rozbiehajú sa prvé reformné projekty
Štartuje prvých 12 národných projektov a šesť dopytovo-orientovaných výziev v hodnote 117,2 miliónov eur, čo predstavuje už takmer tretinu všetkých financií operačného programu.
viac
28.06.2017
Projekt Tatranskí rytieri podnieti školákov k ochrane prírody
Do celoslovenského environmentálneho projektu Tatranskí rytieri zameraného na zvyšovanie ekologického povedomia žiakov a študentov sa zapojilo takmer 350 tried z celého Slovenska. Víťazi si v utorok (27. 6.) na slávnostnom odovzdávaní v Demänovskej doline prevzali z rúk organizátorov ceny.
viac
21.09.2021
Súťaž o ocenenie Senior Friendly
V poradí už šiesty ročník projektu a súťaže o ocenenie Senior Friendly je otvorený pre všetkých, ktorí nad rámec svojich povinností pomáhajú seniorom v aktívnom a dôstojnom živote i pri riešení neľahkých situácií, čo výrazným spôsobom ukázal čas pandémie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %