Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
16.09.2016 10:01

Svetový deň cestovného ruchu v Nitre bude plný zážitkov


Pozvánka.


Mesto Nitra a Katedra manažmentu kultúry a turizmu FF UKF v Nitre organizuje už po jedenástykrát podujatie Svetový deň cestovného ruchu.


Tohtoročné oslavy sa pripravujú v spolupráci NSK, Nitrianskou organizáciou cestovného ruchu a Slovenskou agentúrou pre cestovný ruch. Tento rok sa podujatie bude konať 25. – 27. septembra a vzájomne sa prepája s Dňami Európskeho kultúrneho dedičstva a medzinárodným festivalom Divadelná Nitra. Svetový deň cestovného ruchu v Nitre získal podporu SK PRES ako jedno z podujatí, ktoré sa konajú v rámci predsedníctva SR v Rade EÚ. Bude mať dve línie. Jednou budú pracovné workshopy s partnerskými mestami zamerané na vytvorenie spoločných zážitkových produktových balíčkov pre rozvoj cestovného ruchu v Nitre. Účasť potvrdili partneri z Veszprému (Maďarsko), Kroměříža a Českých Budějovíc (Česká republika), Zielonej Góry (Poľsko), Báčskeho Petrovca (Srbsko), zo Spišskej Novej Vsi (SR), z Kraja Vysočina (CZ) a Vračanského kraja (BG). Počas trojdňového stretnutia predstavíme pracovným delegáciám Nitru zážitkovou formou. Výstupy z workshopov budú prezentované verejnosti prostredníctvom následnej mediálnej kampane na Slovensku a v zahraničí. Druhá línia bude určená verejnosti.

V nedeľu 25. septembra bude návštevníkom sprístupnený areál bývalých kasární na Martinskom vrchu, kde sa budú konať zážitkové prehliadky so sprievodcom, v rámci Archeoparku Nitra je pripravená prehliadka objektov slovanských obydlí, ukážka pečenia v dobovej peci, vypaľovanie keramiky, sprístupnenie depozitára Archeologického ústavu SAV, ale aj lukostreľba. Na Martinský vrch sa v tento deň môžete bezplatne odviezť Nitrianskym expresom zo Svätoplukovho námestia.

V pondelok 26. septembra sa na UKF v Nitre uskutočnia pre študentov zaujímavé prezentácie z partnerských regiónov NSK  s témou „Turistická nabídka a způsob její prezentace v Kraji Vysočina“ a prezentácia Vračanského regiónu z Bulharska.  Súčasne bude prebiehať pracovný workshop „Nitra v Európe“ s partnerskými mestami v Malom seminári Biskupského úradu, cieľom ktorého je tvorba spoločných zážitkových produktových balíčkov partnerských miest na roky 2017 - 2018.

Program v utorok 27. septembra je určený pre študentov stredných a vysokých škôl, ale aj všetkých priaznivcov cestovania z radov širokej verejnosti. Prednáškový cyklus otvorí prezident Slovenskej asociácie cestovných kancelárií a agentúr Stanislav Macko, ktorý priblíži súčasnú pozíciu cestovných kancelárií na Slovensku a v zahraničí. Gastronomický úsek tento rok zastúpi renomovaný šéfkuchár z reštaurácie Fou Zoo Michal Konrád. Porozpráva o svojich začiatkoch s varením a súčasných trendoch v gastronómii. Juraj Podmanický osloví najmä študentskú časť publika prednáškou o organizovaní festivalu GRAPE. Absolventka Katedry manažmentu kultúry a turizmu Michaela Kobzová, pôsobiaca ako obchodno-marketingová riaditeľka kúpeľov Piešťany, vystúpi s prednáškou zameranou na kúpeľný cestovný ruch. Cestovateľský blok odštartuje Jozef Mojto, ktorý porozpráva o okružných plavbách na výletných lodiach. Cestovateľ Peter Hoferek nadviaže príspevkom o svojom cestovateľskom know-how, ako cestovať čo najdlhšie, za čo najmenej peňazí. Prednáškový cyklus zavŕši cestovateľský pár Jozef a Hanka, ktorí sprostredkujú zážitky zo svojich ciest naprieč Thajskom. Počas celého dňa bude prebiehať sprievodný program, v rámci ktorého sa v ŠD UKF Nitra uskutoční súťažná výstava fotografií a vedomostný kvíz.

Autor: (syn)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.10.2016
Bojnice majú z turizmu asi 330 000 eur, do rozvoja dávajú len dve percentá
Sumu vo výške asi 330 000 eur za rok prináša každoročne do rozpočtu kúpeľného mesta Bojnice cestovný ruch. Do rozvoja turizmu v súčasnosti investuje samospráva dve až tri percentá z tejto sumy, v budúcnosti by to malo byť zaužívaná tretina až štvrtina.
viac
30.09.2019
Svetový deň cestovného ruchu v Brezne otvoril brány veže
Svetový deň cestovného ruchu, ktorý si pripomíname každoročne 27. septembra, oslávili aj Brezne. V rámci neho návštevníci zavítali na výstavu tradičného odevu na Horehroní, v sprievode rytierov objavili tajomstvá kráľovského mesta a vstúpili do mestskej zvonice.
viac
18.02.2020
Mesto Nitra udelí dotácie na projekty zamerané na rozvoj cestovného ruchu
Projekty občianskych združení a spolkov zameraných na cestovný ruch podporí mesto Nitra celkovou sumou 15 000 eur. Rozhodli o tom mestskí poslanci na svojom mimoriadnom februárovom rokovaní.
viac
04.06.2021
Nitra poskytne dotácie na zážitkovú včeláreň i rozšírenú 3D realitu
Mesto Nitra podporí tento rok cestovný ruchu dotáciami v hodnote 20 000 eur. Celkovo sa o financie z mestského rozpočtu uchádzalo 15 projektov, mestskí poslanci sa z nich rozhodli podporiť sedem.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %