Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
06.10.2016 08:00

Svetový deň zvierat v Košiciach


Na svadobnej snímke je mladá dvojica Marek a Ajka a ich psík Uško, ktorého sa ujali pred rokom na adopčnej akcii v Bratislave.


Sprevádzajú nás od nášho počiatku, pomáhajú nám a slúžia. Je na čase im to vrátiť. V nedeľu bude v Košiciach akcia pri príležitosti Svetového dňa zvierat: Nájdite sa!... so zvieratkom z útulku.


Ako môže vyzerať láska k zvieratám? Napríklad aj tak, že v najdôležitejší deň nášho života, sa rozhodneme pre ich neodmysliteľnú spoločnosť.

Marek a Ajka z Chorvátskeho Grobu sa rozhodli mať svadbu, na ktorej ich psíky Felix a Uško nemohli chýbať. A tak je chlpatá dvojica aj na každej zo svadobných fotografií. Oba psíci sú pritom z útulku a mladý pár sa ich ujal pred rokom, keď sa do nich na prvý pohľad zamiloval na adopčnej akcii v Bratislave.

„Láska k zvieratám lieči, je prirodzená a obohacujúca. Netreba dokazovať, že ten, kto je agresívny k zvieratám, časom svoju agresivitu prenesie aj do medziľudských vzťahov,“ hovorí Zuzana Stanová, právnička z iniciatívy Zvierací ombudsman. Iniciatíva spoluorganizuje aj nedeľnú adopčnú akciu v Košiciach.

Akcia Nájdite sa... so zvieratkom z útulku má za cieľ propagovať pomoc zvieratám. Konať sa bude spolu s bohatým sprievodným programom pre rodiny v nedeľu 9. októbra v košickom Kulturparku. Ambasádorkou je herečka Kristína Farkašová, ktorá má sama fenku z útulku.

Počas podujatia bude od 9. do 16. hodiny každý z ôsmich útulkov prezentovať nielen svoju činnosť, ale aj psíkov a mačičky, ktorí prídu s nimi. Tak ako aj v minulosti, aj teraz bude možné si zvieratká vyhliadnuť a potom aj adoptovať priamo na mieste. Vítaná bude aj pomoc s venčením a materiálna pomoc útulkom.

Pripravený je program pre rodiny, vystúpia akrobati Hands Up Crew, skupina Paul Project, deti zabavia Mimoni a šikovné psíky v rámci agility a dog dancingu. K dispozícii bude aj bezplatné kynologické poradenstvo a veterinár.

Akciu, vďaka ktorej si už našlo nový domov spolu 224 psíkov, 33 mačičiek a 2 morčiatka, podporujú mnohé známe osobnosti, napríklad speváčka Emma Drobná, Lucia Siposová, Eňa Vacvalová, bývalá premiérka Iveta Radičová, spevák Jakub Petraník, Yxo z Hexu, moderátorky Lucia Hablovičová či Hanka Zavřelová - Gallová, Pyco, Zuzka Haasová, Zuzana Vačková, Viktor Horján či Zdenka Predná, ktorí sa jej v minulosti aj zúčastnili. So svojím psíkom sem zavítal v minulosti aj nedávno zosnulý herec Juraj Slezáček. Záštitu nad podujatím prevzal primátor mesta Richard Raši.

 

 

Autor: (uas)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.06.2016
V Bratislave budú znova hľadať nové domovy útulkáči z celého Slovenska
V sobotu 18. júna sa bude v bratislavskej Horárni Horský park konať ďalšie podujatie pod názvom Nájdite sa... so zvieratkom z útulku. Svoju účasť potvrdilo 10 združení a útulkov z celého Slovenska od Skalice až po Dolný Kubín či Šaľu.
viac
14.03.2020
Sloboda zvierat v roku 2019 prijala 7711 zvierat v núdzi
Sloboda zvierat v roku 2019 prijala 7711 zvierat v núdzi. Pôvodným majiteľom sa podarilo vrátiť 1168 zvierat a nový domov prostredníctvom adopcie si našlo 5190 psov a mačiek. Informovala o tom predsedníčka Slobody zvierat Pavla Dugovičová.
viac
17.08.2021
Ľudia môžu navštíviť útulok v rámci dňa otvorených dverí
Pri príležitosti Medzinárodného dňa zvierat bez domova pripravilo mesto Poprad v mestskom útulku deň otvorených dverí. Uskutoční sa v sobotu (21. 8.) v čase od 13.00 do 17.00 h.
viac
14.07.2023
Zoo si podujatím pripomenie Svetový deň šimpanzov
Zoologická záhrada v Bratislave si pripomenie Svetový deň šimpanzov (14. 7.). Cieľom je zvýšiť povedomie o ich živote vo voľnej prírode či v ľudskej starostlivosti, ako aj o hrozbách, ktorým čelia. Pri tejto príležitosti pripravuje na sobotu (15. 7.) program.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %