Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
06.07.2018 02:20

Tartanovú dráhu už má aj ďalšia petržalská základná škola


Bežecká dráha pred rekonštrukciou.


Ide o druhú rekonštrukciu tohto druhu v areáloch petržalských základných škôl. Po Tupolevovej má teda už aj ďalšia škola vymenený antukový povrch za polyuretanový.


Mestská časť Bratislava-Petržalka dala do užívania verejnosti a, samozrejme, aj žiakom základnej školy zrekonštruovaný bežecký ovál  v areáli ZŠ na Nobelovom námestí.

„Snažíme sa každý rok zrekonštruovať aspoň jednu atletickú dráhu, závisí to však aj od toho, či na takúto rekonštrukciu schvália financie poslanci,“ povedal na slávnostnom otvorení starosta Vladimír Bajan. „Vyberáme školy, ktoré sa prioritne venujú športu, najmä atletike. Preto prvou bola škola na Tupolevovej, ktorá má silný atletický krúžok a organizuje aj celoslovenské preteky,“ dodal starosta.

Zrekonštruovaných bolo 220 metrov dráhy, čo je 886 m² bežeckej plochy, počas rekonštrukcie sa riešilo aj odvodnenie plochy – podpovrchovo, pomocou drenážneho systému s odvodom vody do novovybudovaných vsakovacích jám.

Celá atletická dráha má 200 metrov. Celkový počet dráh sa síce znížil zo 4 dráh na dve, je však oveľa kvalitnejší a bude vyhovovať rekreačnému behu, aj pre žiakov ZŠ. Zároveň v južnej časti oválu bola vybudovaná rozbehová dráha s dĺžkou 40 m s novým pieskovým doskočiskom.

Rekonštrukcia trvala tri mesiace a stála 120 000 eur. Financie šli z rozpočtu mestskej časti.

„Rekonštrukcia atletickej dráhy a doskočiska vhodne zapadne do celého okolia základnej školy, kde sú tenisové kurty aj multifunkčné ihrisko. Jednou z priorít petržalskej samosprávy totiž je, aby najmä mladí mali kde športovať, rozvíjať svoje pohybové schopnosti,“ povedal prednosta miestneho úradu Miroslav Štefánik.

 

Autor: (vn)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.10.2020
Nová dráha potešila bežcov aj korčuliarov
Mesto Levice začalo na jar t.r. realizovať rekonštrukciu bežeckej dráhy v areáli základnej školy na Saratovskej ulici. Nielen žiaci ale aj verejnosť, ktorá využíva dráhu po vyučovaní, sa potešili novému povrchu aj rozdeleniu dráh.
viac
11.02.2021
Nitra zrekonštruuje atletický ovál na ZŠ kráľa Svätopluka
V areáli nitrianskej Základnej školy kráľa Svätopluka budú môcť športovci využívať zrekonštruovaný atletický ovál. Projekt za viac ako 125 000 eur už na svojom februárovom rokovaní schválilo mestské zastupiteľstvo.
viac
23.02.2021
Petržalka odštartuje architektonickú súťaž na nové zariadenie pre seniorov
Petržalka starne a pribúda tu čoraz viac seniorov, ktorí sú odkázaní na pomoc mestskej časti. Aj preto už v apríli 2021 chystá mestská časť architektonickú súťaž na nové zariadenie opatrovateľskej služby pre seniorov.
viac
15.07.2022
Mestský štadión má po 20 rokoch vynovený atletický ovál
Mestský štadión v Dubnici nad Váhom má novú atletickú dráhu. Štyristometrový atletický ovál so šiestimi dráhami odovzdali slávnostne do užívania v sobotu (9. 7.) v rámci víkendových majstrovstiev SR juniorov v atletike. Informovala o tom hovorkyňa Dubnice nad Váhom Veronika Valuchová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %