Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
21.06.2018 10:00

Tento víkend bude aj korunovačný, jazzový, gurmánsky, či rozprávkový


Plagát - pozvánka


Otvorené viechy, Korunovačné slávnosti, Nočné prehliadky na Hrade Červený kameň a ďalšie podujatia sa postarajú o váš program v najbližších dňoch.


Čaká vás aj Gurmán Fest, Po stopách horských ľudí, Festival Európskeho Divadla SND, Vína na mlyne, Beh pre zdravé prsia, Sen noci Svätojurskej, Gazdovský dvor Abeland, Rozprávková Modra, Umenie a elegancia v Tomášove a One Day Jazz festival sa postarajú o Váš program v najbližších dňoch.

„Aj tento víkend je pre návštevníkov bratislavského regiónu pripravený pestrý program. Víkend v znamení kultúry, histórie, športu, ale i vína. S návštevníkmi bratislavského regiónu sa radi stretneme v prezentačnom stánku na Korunovačných slávnostiach,“ povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

V rámci Otvorených viech na Vás čakajú vinári vo Víno Matyšák až do 23. júna a vo Víno Tretina. Dnes si môžete vychutnať vínko v Navara Vinárstve. Vinárstvo Kautz/Krupa, Limbašské vinohradnícke družstvo a Vinárstvo Bognár otvoria svoje brány 22. júna. Dňa 23. júna môžete navštíviť Račiansku vinotéku, Víno Bočko a Vinárstvo Kozara.

Tohtoročné korunovačné slávnosti sa konajú od dnes do 24. júna a pripomenú si korunováciu LEOPOLDA II. - mladšieho syna Márie Terézie. Pripravený je pre Vás bohatý program, preto si slávnosti nenechajte ujsť a príďte ich s nami osláviť.

Hrad Červený kameň si tento víkend, 22. a 23. júna pre Vás pripravil nočné prehliadky. Čaká Vás dramatické spracovanie dobrodružného historického románu s názvom Pani z Monsoreau. Začiatok hraných nočných prehliadok je každú celú hodinu od 18.00 do 22.00 hodiny.

Zaujíma Vás čo je nové vo svete gastronómie, aké sú trendy v pečení či nové postupy vo varení? Príďte si od piatka do nedele na Gurmán Fest do Sadu Janka Kráľa vychutnať skvostné jedlá od tých najlepších reštaurácií a šéfkuchárov z celého Slovenska.

Medzinárodný operno-baletný festival Eurokontext.sk predstaví v rámci svojho piateho ročníka pozoruhodné inscenácie z oblasti hudobnodramatického a tanečného divadla, čiže z opery a baletu. Festival Európskeho Divadla SND sa koná 23. júna v SND.

Malé vinárske podujatie - Vína na Mlyne sa uskutoční 23. júna v krásnom historickom dvore Schaubmarovho Mlyna v Pezinku. Návštevníci budú môcť ochutnať vínka od malých lokálnych vinárov, farmárske produkty, osúchy, domáce koláče, výbornú kávu a iné dobroty. O príjemnú atmosféru sa okrem dobrého vínka postará živá či reprodukovaná hudba.

Dňa 23. júna v čase medzi 10. a 14. hodinou sa na Železnej studničke koná charitatívny Beh zdravia na podporu boja proti rakovine prsníkov v dĺžke 5 km. Okrem behu Vás čaká zdravé občerstvenie, tombola a vzdelávacie aktivity.

Príďte na nočnú slávnosť svätojurského vína konajúcu sa 23. júna od 19:00. Priamo vo vinohradoch, pri svätojánskej vatre, Vás čaká kvalitné svätojurské vínko, chutné občerstvenie a pestrá živá muzika s kapelami ako Orchester Worchester, Le Payaco, Karpatské Horké, Crystals a iní.

Pozývame Vás 23. júna do Gazdovskej dedinky Abeland v Lozorne. Čaká Vás strieľanie z historického luku, kŕmenie zvieratiek, mletie múky na mlyne či môžete si vyskúšať prácu na hrnčiarskom kruhu. Navarená bude polievka a bryndzové halušky.

Rozprávková Modra pozýva všetky deti i dospelých na VIII. ročník malého bábkového festivalu. Podujatie sa koná v parku pred KD Ľ. Štúra, 23. a 24. júna. Pripravený je pre Vás aj drevený kolotoč, hry, tvorivé dielne, rozprávkový stan a mnoho iného.

V rámci One Day Jazz festivalu sa dňa 24. júna v Ateliéri Babylon predstaví True Crew Project, zoskupenie v zložení Eugen Vizváry, Michal Bugala, Richard Csino, Dávid Hodek a Martin Valihora. Spoločne s True Crew Project sa predstaví prvá dáma slovenského soulu Anita Soul a ako hosť vystúpi tiež najvýraznejšia osobnosť slovenskej hip-hopovej scény Patrik Rytmus Vrbovský.

Dňa 24. júna sa vareáli Art Hotela Kaštieľ Tomášov koná IV. ročník stretnutia historických vozidiel s názvom „Umenie a elegancia“. Čaká Vás bohatý sprievodný program ako napríklad kapela Funny Fellows, dobová módna prehliadka, tanečná škola a iné.

Autor: (Bratislava Region Tourism - Petra Kotučkova)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.06.2016
12. ročník Festivalu frankovky sa uskutoční už tento víkend
Festival frankovky je jedným z podujatí bratislavskej samosprávy, ktorým sa snaží oživiť bohaté vinohradnícke a vinárske tradície tohto regiónu. Uskutoční sa v dňoch 24. - 26. júna 2016 na Primaciálnom námestí v Bratislave.
viac
14.07.2017
Leto v bratislavskom regióne je v plnom prúde!
Aj tento víkend budú mať návštevníci bratislavského regiónu možnosť užiť si letnú pohodu v spojení s kultúrou na rôznych podujatiach.
viac
22.11.2018
V sobotu sa v DK Dúbravka uskutoční skialpový filmový festival Snehová vločka
Basketbal v Starej tržnici, Street Food Park, Filmový festival Ekotopfilm, Vianočné trhy v Bratislave, Deň otvorených pivníc, Snehová vločka, Čarovný Svätý Jur, Folk Blues Session, Jesenná vínna ulička... Príďte a užite si posledný novembrový víkend.
viac
24.06.2019
Korunovačné slávnosti priblížili panovníčku Máriu Ludoviku
Organizátor slávností - občianske združenie Korunovačná Bratislava pripravil aj 17. ročník tohto podujatia ako verejné zhromaždenie. Chcelo tým vyjadriť svoj nesúhlas s vedením hlavného mesta SR.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %