Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
31.05.2019 04:15

Termálne centrum v Galante čaká na verejné obstarávanie


Termálne centrum Galandia v Galante. Snímka zdroj: Zuzana Šišovská, tasr


Termálne centrum Galandia v Galante musí byť do konca roka 2019 sprevádzkované, v opačnom prípade bude musieť radnica vrátiť vyše štyri milióny eur, ktoré na jej výstavbu získala z európskych fondov. Harmonogram prác sa posúva pre verejné obstarávanie. Informoval o tom primátor mesta Peter Paška.


„Momentálne pripravujeme verejné obstarávanie. Keď dala projekčná firma dokopy projekt, prebiehali diskusie o tom, aká časť prác sa bude realizovať cez spoločnosť Galandia, s. r. o., a aká časť rekonštrukčných prác sa bude realizovať cez mesto,“ uviedol primátor a dodal, že po dlhých rokoch čakania na rozhodnutie poslaneckého zboru prišla po voľbách zmena v smerovaní a bol schválený proces realizácie rekonštrukčných prác.

Vodný svet Galandia zatvorili v roku 2015 po zistení, že sa môže zrútiť strecha nad vnútorným bazénom, ktorý je podmáčaný a tobogany sú nebezpečné. Nasledovali posudky, ktoré hľadali vinníka tohto stavu.

Kúpalisko otvorili v roku 2007 a bolo veľmi vyhľadávaným pre kvalitu termálnej vody a poskytované služby. Tržby sa v prvých rokoch pohybovali na úrovni 900-tis. eur. Celková výstavba vyšla na osem miliónov eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.08.2017
Podtatranské múzeum stále rekonštruujú, mesto prispelo 50 000 eur
Mesto Poprad vyčlenilo z rozpočtu mesta 50 000 eur na zhotovenie výstavného mobiliára novej expozície s názvom Poprad a okolie v zrkadle vekov, ktorá sa bude nachádzať v Podtatranskom múzeu.
viac
27.10.2017
Samospráva chce zrekonštruovať Komunitné centrum na Šobove
Banskoštiavnická samospráva plánuje zrekonštruovať Komunitné centrum, ktoré svoje aktivity vyvíja v lokalite Šobov, kde žije početná rómska komunita.
viac
30.05.2019
V Galante rekonštruujú neogotický kaštieľ z dotácií
V Galante rekonštruujú severnú aj južnú vežu neogotického kaštieľa. Na rekonštrukciu severnej veže a jej projekt s názvom „Sweet memories“ získalo mesto nenávratný finančný príspevok, podporený z programu Interreg SK-HU vo výške 473-tis. eur.
viac
04.11.2019
Mesto Lučenec chce obnoviť secesnú vilu na Jókaiho ulici, žiada o dotáciu
Samospráva Lučenca požiada Ministerstvo kultúry (MK) SR o dotáciu na obnovu areálu secesnej vily na Jókaiho ulici, ktorá slúži ako detské jasle. Celkový rozpočet projektu podávanej žiadosti je vyčíslený na 183.296 eur, z toho požadovaná dotácia činí 174.131 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %