Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
05.01.2019 12:20

Tisovec: CSMka chce preinvestovať 3 milióny, priniesť by to malo aj možnosť zame


Ilustračná snímka


Spoločnosť CSM Industry v Tisovci chce v tomto roku preinvestovať tri milióny eur. A to s cieľom oživenia výroby univerzálnych dokončovacích strojov (UDS) vo viacerých modifikáciách a výroby zváraných oceľových konštrukcií na rôzne využitie.


Vyplýva to zo zámeru, ktorý investor predložil na posúdenie vplyvov na životné prostredie (EIA) Ministerstvu životného prostredia SR. Podľa materiálov, ktoré investor predložil, predmetom predkladaného zámeru je odstránenie existujúcich objektov, inžinierskych sietí, spevnených plôch a častí areálových komunikácií a následná výstavba nových objektov administratívy, sociálneho zázemia, budov (hál) vrátane nových výrobných zariadení, inžinierskych sietí, spevnených komunikácií, chodníkov, parkovacích plôch, spevnených plôch, vegetačných úprav a zelene. Ako ďalej CSMka uvádza Všetky zmeny majú byť realizované v existujúcom výrobnom areáli spoločnosti na Daxnerovej ulici, a to s predpokladaným začiatkom výstavby marec až máj 2019. „Celková doba výstavby sa predpokladá na dobu 9 až 12 mesiacov od vydania stavebného povolenia a výberu generálneho dodávateľa stavby,“ uvádza investor.

V rámci areálu, ktorý má celkovú výmeru približne 64-tisíc štvorcových metrov, investor plánuje zásah do východnej polovice výrobného areálu s výmerou zhruba 32-tisíc štvorcových metrov. Podľa spoločnosti po realizácii investície dôjde k modernizácii výrobného procesu, optimalizácii výroby a k zvýšeniu výrobných a skladových kapacít výroby. Ako ďalej CSM Industry avizuje, investícia prinesie aj možnosť zamestnania sa nových pracovníkov.

CSM Industry s. r. o. je strojárska firma, ktorá nadviazala na 50-ročnú históriu strojárstva a výroby stavebných mechanizmov v Tisovci. Je nástupníckou spoločnosťou podniku Cestné a stavebné mechanizmy, ktorý v roku 2017 skončil v konkurze. Spoločnosť CSM Industry je výrobcom UDS strojov, ale orientuje sa aj na ich predaj, servis, príslušenstva týchto strojov. Rovnako sa orientuje aj na kooperačnú výrobu zváraných dielcov.

 

Autor: Zdroj: Rimava.sk


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.08.2017
Na hornej Nitre vzniknú stovky nových pracovných miest
V pondelok 7. augusta 2017 bola slávnostným výkopom odštartovaná druhá fáza výstavby výrobného závodu spoločnosti Brose Prievidza. Po jej dokončení sa zvýši výrobná kapacita, no najmä pribudnú nové pracovné miesta. Spoločnosť plánuje zamestnať viac ako 400 ľudí a postupne tento počet zvyšovať.
viac
13.03.2020
TSK hľadá ľudí na zabezpečenie projektov na transformáciu hornej Nitry
Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) vyhlásil výberové konanie na obsadenie 22 pracovných miest v súvislosti s transformáciou hornej Nitry po útlme baníctva. Projekty budú smerovať na pomoc baníkom, ktorí prídu o zamestnanie, ale aj ľuďom, ktorí majú nápady na projekty transformácie regiónu.
viac
18.06.2020
Múzeum Jána Thaina predstaví výrobu i históriu piva
V Múzeu Jána Thaina v Nových Zámkoch v týchto dňoch sprístupnili expozíciu s názvom Od chmeľu po pivo. Výstava, ktorú vytvorilo Tribečské múzeum v Topoľčanoch, ukáže návštevníkom novozámockého múzea históriu i proces výroby piva od výberu a pestovania surovín až po finálny produkt.
viac
07.05.2021
Bratislavská župa dnes otvorí ďalšie očkovacie miesto
Po spustení očkovania v Poliklinike Karlova Ves a Národnom futbalovom štadióne bude Bratislavský samosprávny kraj (BSK) očkovať aj v Pezinku. Tretie očkovacie miesto župy vzniklo v Mestskej poliklinike Pezinok na Hollého ulici v ambulancii MUDr. Šimkovej.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %