Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
02.10.2018 04:50

Transparentnosťou k efektívnejšej samospráve


Sledovanie stavu vybavenia žiadosti prostredníctvom aplikácie predstavuje pohodlnejší spôsob oproti osobnému alebo telefonickému kontaktu a budem veľmi rád, keď ju občania budú využívať čo najčastejšie, povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.


Hlavné mesto umožní žiadateľom, ktorí podali žiadosť o vydanie záväzného stanoviska k investičnej činnosti alebo investičnému zámeru sledovať online stav podania prostredníctvom aplikácie dostupnej na webovej stránke hlavného mesta.


„Znie to možno zložito, ale podstata je tá, že tento transparentný nástroj prispeje k jednoduchosti a zároveň k väčšej efektivite pre ľudí. Počas môjho mandátu dbáme nato, aby sme rozvíjali otvorenosť a transparentnosť úradu. Dôkazom toho je aj nová aplikácia na sledovanie vybavenia žiadosti o vydanie záväzných stanovísk hlavným mestom, ktorú aktuálne spúšťame pre občanov. Spustenie aplikácie súvisí s rozvojom elektronizácie na úrade , ktorou sa snažíme uľahčiť spôsob, akým sa občan dostane k informáciám. Sledovanie stavu vybavenia žiadosti prostredníctvom aplikácie predstavuje pohodlnejší spôsob oproti osobnému alebo telefonickému kontaktu a budem veľmi rád, keď ju občania budú využívať čo najčastejšie, povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Aplikácia je určená všetkým novým žiadateľom o vydanie záväzného stanoviska. Nevyhnutné je v žiadosti uviesť svoju emailovú adresu a žiadateľ - fyzická osoba musí k žiadosti pripojiť súhlas so spracúvaním osobných údajov. Prístupové heslá budú žiadateľovi zaslané na emailovú adresu uvedenú v žiadosti, ktoré použije na prihlásenie sa do aplikácie, ktorá je dostupná na webovej stránke hlavného mesta https://www.bratislava.sk/sk/podania. Po prihlásení vidí žiadateľ informácie o svojej žiadosti, históriu spracovania žiadosti vrátane organizačnej jednotky úradu, ktorá aktuálne spracováva jeho žiadosť. Pre žiadateľov je pripravený manuál, ktorý im uľahčí proces prihlásenia sa a urýchli identifikáciu uvedených informácií v aplikácii. Manuál obsahuje vysvetlivky k použitým skratkám tak, aby sa žiadateľ mohol bez kontaktovania úradu v nich v rýchlosti zorientovať.

Okrem uvedenej aplikácie je pre žiadateľov dostupná podstránka na webovej stránke mesta pre pochopenie celého procesu vydávania záväzných stanovísk hlavným mestom na ktorej občania nájdu vizualizovaný procesný postup vydávania záväzných stanovísk, nevyhnutné náležitosti podanej žiadosti ako aj odpovede na často kladené otázky. Podstránka je dostupná na adrese: https://bratislava.sk/sk/usmernovanie-investicnej-cinnosti

Autor: (ts-mmb)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.12.2020
Stalin a Gottwald už nie sú čestnými občanmi Bratislavy
Stalin a Gottwald boli čestnými občanmi Bratislavy aj tridsať rokov po páde socializmu. Hlavné mesto ich tohto privilégia 17. decembra zbavilo.
viac
18.11.2021
V Devínskej N. Vsi sa opäť pomáha projektom List Ježiškovi
V bratislavskej Devínskej Novej Vsi sa aj tento rok bude pomáhať sociálne slabším rodinám a rodinám v núdzi. Umožní to opäť i vianočný projekt List Ježiškovi, teda cielená zbierka darčekov podľa konkrétnych potrieb a želaní rodín.
viac
28.12.2021
V Ružinove by mohla pribudnúť nová materská škola
V bratislavskom Ružinove by mohla pribudnúť nová materská škola (MŠ). Vzniknúť by mohla v nebytových priestoroch bytového domu v rámci projektu Nuppu Jasmiini na Hraničnej ulici.
viac
30.05.2023
Ružinov plánuje v septembri otvoriť škôlku v projekte Ovocné sady
Bratislavský Ružinov by mal v septembri otvoriť novú materskú školu (MŠ) v rámci projektu Ovocné sady. Vytvorené sú štyri triedy s kapacitou 80 miest i školskou jedálňou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %